Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині засуджено двох співробітниць ВАТ "Ощадбанк"

Чернівецька область 09-гру, 2009, 12:079 Lobanovskiy 909
На Буковині набув чинності судовий вирок у кримінальній справі, порушеній слідчими СБ України стосовно керуючої та завідуючої операційною частиною однієї із територіальних філій ВАТ «Ощадбанк».

Встановлено, що зловмисниці протягом 2008 року протиправно привласнили кошти банку на загальну суму понад 94 тисячі гривень, у т.ч. призначені для компенсації втрат від знецінення грошових заощаджень вкладників колишнього Ощадного банку СРСР.

З цією метою вони сфальсифікували видаткові касові ордери, на підставі яких вилучили з банківської каси та обернули на свою користь 64 тисячі 300 гривень.

Окрім того, користуючись даними реєстрів на осіб, які мають право на отримання компенсаційних виплат від знецінення заощаджень, без відома вкладників оформили необхідні для видачі готівки документи й привласнили таким чином ще 29 тисяч 726 гривень.

Згідно з вироком суду співробітниць банківської установи визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу України та засуджено до позбавлення волі на термін від 3,5 до 4 років, із звільненням від відбування покарання на 2 роки, з позбавленням права займати матеріально-відповідальні посади на 3 роки. З них стягнуто штраф та завдану банку матеріальну шкоду.

Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору