Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині зграя молодиків, орудуючи бітами, скоювала розбійні напади у віддалених селах

Тернопільська область 14-гру, 2009, 13:249 prov 775
Працівники Теребовлянського райвідділу міліції у Тернопільській області затримали трьох жителів сусіднього Підгаєцького району, котрі вечорами здійснювали грабіжницькі рейди на віддалені села. Зловмисники лупцювали бітами селян та відбирали у них мобільні телефони. Один з потерпілих після сутички з розбійниками надовго потрапив до районної лікарні.
Про це повідомляє відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.


Як розповів начальник Теребовлянського райвідділу міліції Степан Яворський, правоохоронці дізналися про одну з таких вилазок. Під прикриттям темряви п’ятеро непроханих гостей автомобілем приїхали до віддаленого майже на півсотню кілометрів від райцентру села Гвардійське. ВАЗ-2107 грабіжники зупинили поблизу крайньої хати, залишивши у салоні двох спільників. Троє грабіжників, які були напідпитку, прямували селом, шукаючи випадкових перехожих. Перших жертв зустріли на лавці. Четверо молодих людей розмовляли й гадки не мали, що на них несподівано нападуть. Гультяї, не кажучи й півслова, взялися лупцювати юнаків. Рятуючись, сільські парубки накивали п’ятами. Одного з них легко наздогнав грабіжник. Хлопець став проситися, але це не допомогло. Його шкіряну куртку порвали, у кишенях грабіжники знайшли дорогий мобільний телефон марки «Нокіа». Через годину розбійники вже були на автобусній зупинці у сусідньому селі Котузів. За тільки що випробуваною схемою хулігани взялися лупцювати місцевих жителів. Тут заволоділи двома мобільними телефонами марок «Сіменс» та «Самсунг». Вартість кожного із засобів зв'язку щонайменше 800 гривень.
Міліціонери поспішили до віддалених сіл. Грабіжники тим часом втекли автомобілем так само несподівано, як і з’явилися. Під час сутичок один з потерпілих почув, що одного з грабіжників називали «Циклопом». Саме ця зачіпка невдовзі приведе міліціонерів до ватажка зграї. Освоюючи спеціальність фізкультурника у педагогічному вузі, нападник поїхав до Івано-Франківська. Саме там його затримали розшуківці райвідділу міліції. Відтак затримали спільників.
Найстаршому із затриманих –21 рік, наймолодшому – 19. Міліціонери знайшли награбоване вдома в одного з забіяк. Біти, з якими грабіжники вирушали у села, хлопці переховували у сховку котельні, де працював батько одного з них. Одну біту придбали, іншу –колись виготовили на уроці трудового навчання. Вчитель запропонував учням самостійно зробити будь-який предмет з деревини. Чи думав тоді юнак, що це буде перший крок до кримінальної справи за пограбування, яку тепер порушено проти учасників зграї.
До слова, минулого року затримані викрали два мотоцикли у Підгаєцькому та Монастириському районах області. Окрім цього, затриману групу міліціонери підозрюють у численних крадіжках. Триває розслідування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору