Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині сформовано попередні списки виборців

Чернівецька область 18-гру, 2009, 08:279 Lobanovskiy 986
Одним із важливих питань з підготовки до проведення виборів Президента України є складання списків виборців. На цьому на колегії облдержадміністрації наголосив заступник голови-керівник апарату обласної державної адміністрації Аркадій Мунтяну. За його словами, станом на 15 грудня поточного року в області нараховується 694 тис. 386 виборців. Відповідно до Закону України “Про Державний реєстр виборців України”, з 1 жовтня 2007 року в області працюють 16 органів Державного реєстру виборців. Ними відповідним окружним виборчим комісіям вже передано попередні списки виборців, а до 13 січня 2010 року будуть передані уточнені списки виборців.

Як зазначив Аркадій Мунтяну, під час складання списків одним із пріоритетних питань діяльності органів Державного реєстру виборців була взаємодія з суб'єктами, які надають дані про виборців, а це: відділи громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб УМВС України в Чернівецькій області, відділи РАЦСу Головного управління юстиції в Чернівецькій області, військові частини, міські, селищні та сільські ради, районні управління праці та соціального захисту населення, заклади охорони здоров'я, заклади, які здійснюють облік бездомних громадян, пенітенціарні установи. Саме на базі даних Реєстру, станом на 1 грудня 2009 року, сформовано попередні списки виборців. Крім того, до них додатково внесено дані про виборців, яким виповниться 18 років за період з 1 грудня 2009 року по 17 січня 2010 року та дані про виборців, які нездатні самостійно пересуватися. Додаткову можливість ознайомитися з персональними даними про себе виборці отримають і після передачі попередніх списків виборців безпосередньо на виборчій дільниці щонайпізніше з 27 грудня 2009 року.
“Щодо суспільно-політичної ситуації в області, то необхідно зазначити, що активну роботу з підтримки кандидатів на пост Президента України розпочали основні політичні сили, представлені на Буковині, - повідомив Аркадій Мунтяну. - Сформовано штаби кандидатів на пост Президента України, розпочалася активна агітаційна діяльність. Значна увага з їх боку сконцентрована на організаційно-кадровій роботі, зокрема, навчанні осіб, які увійдуть до складу дільничних виборчих комісій, працюватимуть спостерігачами в день голосування”. Також пан Мунтяну зазначив, що не створено обласних виборчих штабів кандидатами на пост Президента України М.Бродським, О.Пабатом, В.Противсіх, С.Ратушняком, О.Рябоконем. І навпаки, штаби кандидатів: В.Ющенка, В.Литвина, В.Януковича, Ю.Тимошенко, А.Яценюка діють в усіх районах області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору