Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині здійснюється відповідна робота з підготовки та проведення виборів

Волинська область 18-гру, 2009, 08:139 Lobanovskiy 967
Про стан здійснення заходів з підготовки і проведення виборів Президента України поінформував заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Віталій Максим’як під час сьогоднішнього розширеного засідання колегії ОДА, яку провів голова облдержадміністрації Микола Романюк.
На початку свого виступу він наголосив, що органами державної виконавчої влади та місцевого самоврядування області, в межах чинного законодавства, проводиться активна робота щодо забезпечення організації підготовки та проведення чергових виборів Президента України.
За даними Державного реєстру виборців станом на 15 грудня 2009 кількість виборців, що проживають на території області, становить 771 707 осіб.
Відповідно до постанови ЦВК від 19 жовтня 2009 року № 159 на території області, для проведення чергових виборів Президента України 17 січня 2009 року, утворено п’ять територіальних виборчих округів з центрами у: м. Володимир-Волинський (ВО № 19), м. Горохів (ВО № 20), м. Ковель (ВО № 21), м. Луцьк (ВО № 22) та у смт Малевичі (ВО №23).
За його словами, рішеннями окружних виборчих комісій на території області з 7 по 9 грудня 2009 року були своєчасно утворені 1100 звичайних та 33 спеціальних виборчих дільниць.
«Згідно з ст. 24 Закону України “Про вибори Президента України” не пізніш як за 26 днів до дня виборів тобто до 21 грудня 2009 року включно будуть утворені виборчі комісії звичайних дільниці та спеціальні виборчі дільниці».
«16-17 грудня ц.р. органами ведення Реєстру здійснюється процедура передачі списків на паперових носіях відповідним окружним виборчим комісіям, які до 25 грудня мають передають один примірник дільничним виборчим комісіям для загального ознайомлення виборців», - повідомив він.
Торкнувся Віталій Євгенович й питання матеріально-технічного та організаційного забезпечення окружних виборчих комісій.
Також він повідомив про те, що здійснюються заходи з забезпечення впорядкування та зберігання виборчої документації.
З метою організації сприяння ефективній роботі офіційних спостерігачів та виконання ними своїх повноважень під час виборчого процесу, при потребі, будуть залучені відповідальні працівники управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції облдержадміністрації для здійснення перекладу.
Заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації наголосив, що для належного сприяння забезпечення підготовки та проведення виборів Президента України усі передумови в області створені.
На завершення засідання колегії голова облдержадміністрації звернув увагу начальників структурних та територіальних підрозділів, центральних органів виконавчої влади, які є закріпленими за районами та містами, тримати на особливому контролі підготовку до виборів Президента України.
Крім того, Микола Романюк звернувся з проханням до керівників районів у найкоротші терміни, у зв’язку з новорічними вихідними, вирішити усі як організаційні, так і матеріально-технічні питання виборчого процесу.


Прес-служба голови облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору