Рівне:

Створення та просування сайтів

Підготовка до виборів на Тернопільщині під загрозою через фінанси

Тернопільська область 25-гру, 2009, 10:019 Lobanovskiy 863
На засіданні колегії ОДА було заслухано питання про хід виконання доручення голови облдержадміністрації від 15 грудня 2009 року №134 “Про стан забезпечення підготовки і проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року”.
Про це Провінційці повідомляє прес-служба ТернОДА.


Тимчасово виконуючий обов'язки начальника Головного управління МНС в області Віктор Маслей зазначив, що основним, на даний час, напрямком їх службової діяльності є недопущення надзвичайних ситуацій і подій, пов'язаних з пожежами у місцях проведення чергових виборів Президента України.
На предмет відповідності вимогам законодавства з питань пожежної безпеки перевірено всі 1173 виборчі дільниці. За результатами обстежень органами державного пожежного нагляду підготовлено та направлено інформації щодо незадовільного протипожежного захисту дільниць місцевим органам виконавчої влади та керівникам об'єктів, задіяних під виборчі дільниці.
За наявні порушення вимог пожежної безпеки 59 посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності, заборонено експлуатацію окремих приміщень, агрегатів, приладів опалення, дільниць електромережі тощо.
Заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки полковник міліції Василь Облещук повідомив учасникам колегії, що обласна міліція повністю готова до проведення необхідного обсягу робіт для забезпечення підготовки і проведення виборів Президента України.
Зовсім іншу картину змалював заступник директора Тернопільської філії “Укртелекому” Роман Лісович. Із 1173 виборчих дільниць телефонізовано наразі лише 63. Підприємство має всі необхідні матеріали і готове виконувати роботи. Однак підставою для надання послуг є відношення, угода і проплата, або ж гарантія проплати. А виборчі дільниці на зазначені витрати грошей не отримали.
Представник Державного казначейства в області підтвердив, що фінансування по лінії забезпечення підготовки і проведення виборів Президента України не відкрито. На прохання заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Івана Наливайка він повідомив, що з боку обласної та районних державних адміністрацій документація надійшла вчасно і в повному обсязі.
Враховуючи те, що відсутність фінансування ставить під загрозу вчасне проведення виборів Президента України 17 січня 2010 року, члени колегії ОДА погодилися з пропозицією заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Івана Наливайка доручити апарату ОДА підготувати офіційного листа в Кабінет Міністрів України з інформацією про незабезпечення коштами виборчого процесу на Тернопіллі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору