Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині розпочалося здійснення заходів з підготовки і проведення президентських виборів

Івано-Франківська область 04-гру, 2009, 14:169 Lobanovskiy 923
На Прикарпатті утворено обласну робочу групу з питань сприяння органам виконавчої влади та місцевого самоврядування у здійсненні ними своїх повноважень на період підготовки і проведення чергових виборів Президента України , яку очолив заступник голови-керівник апарату ОДА Олег Коржак. Також затверджено план основних організаційних заходів. Відповідне розпорядження 2 грудня підписав голова ОДА Микола Палійчук.
Про це повідомляє головне управління правової роботи та внутрішньої політики


Доручено:

Головам районних державних адміністрацій, міським головам міст обласного значення утворити робочі групи з питань сприяння органам виконавчої влади та органам місцевого самоврядування у здійсненні ними своїх повноважень на період виборчої кампанії по чергових виборах Президента України; забезпечити створення для всіх суб’єктів виборчого процесу рівних умов участі у виборах, недопущення під час підготовки та проведення виборів будь-яких проявів адміністративного тиску, незаконного втручання у виборчий процес, а також унеможливлення використання посадовими особами службового становища, службових приміщень, транспорту, засобів зв'язку для підтримки окремих кандидатів на пост Президента України, партій (блоків) – суб’єктів виборчого процесу, їх уповноважених представників, довірених осіб, офіційних спостерігачів.

Буде створено належні умови для реалізації громадянами виборчих прав, вільного волевиявлення під час голосування, у тому числі громадянами з обмеженими можливостями до пересування та громадянами з вадами зору, забезпечивши їм, зокрема, безперешкодний доступ до приміщень виборчих комісій та приміщень для голосування, до інформації з передвиборної агітації.

Крім цього, передбачено забезпечити проведення інформаційних заходів із питань застосування виборчого законодавства України та підвищення політичної культури громадян, ознайомлення громадян із порядком голосування на виборах.

Громадським організаціям надаватиметься постійна підтримка у проведенні заходів, спрямованих на підвищення правової культури учасників виборчого процесу, здійснення громадського контролю за організацією та проведенням чергових виборів Президента України.

Щодо заходів із забезпечення належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, то управлінню МВС України в Івано-Франківській області доручено забезпечити охорону виборчої документації та дільниць, охорону та супровід під час отримання виборчих бюлетенів і транспортування їх до місця дислокації.

Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця – головне управління правової роботи та внутрішньої політики облдержадміністрації. Контроль за виконанням розпорядження - на заступника голови – керівника апарату облдержадміністрації О.Коржака.

Розпорядження прийнято з метою організації виконання вимог частини 21 статті 28, частини 1 статті 31, частини 1 статті 39, частини 6 статті 58, частини 8 статті 59, статей 74 і 88 Закону України “Про вибори Президента України” , Указу Президента України від 16 жовтня 2009 року № 832/2009“Про забезпечення реалізації конституційних виборчих прав громадян України, прозорості та відкритості виборчого процесу на чергових виборах Президента України”, керуючись статтями 2, 6, 25, 39 Закону України “Про місцеві державні адміністрації”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору