Рівне:

Створення та просування сайтів

Міліція Івано-Франківщини «виловлює» любителів дармових новорічних ялинок

Івано-Франківська область 23-гру, 2009, 12:049 Lobanovskiy 835
З початку проведення оперативно-профілактичних заходів, спрямованих на недопущення самовільних рубок, незаконного перевезення і реалізації незаконно зрубаних новорічних ялинок, міліція Івано-Франківщини припинила перевезення понад 4 тисячі незаконно зрубаних хвойних дерев. По всій території Прикарпаття працюють мобільні групи і пости міліціонерів, які ретельно перевіряють законність відпуску і перевезення ялинок. Виявити порушення не складає труднощів, оскільки правоохоронці керуються положеннями розпорядження, згідно з яким лісокористувачам області відпуск заготовлених ялинок дозволяється лише при наявності на їх спилі (зрубі) або комлевому стесі відпускного (товарного) клейма з видачею супроводжуючих документів.

По-друге, єдиним документом на право перевезення новорічних ялинок по території Івано-Франкіщини є товарно-транспортна накладна встановленого зразка з відповідними відмітками відвантажувала, видана лісогосподарським підприємством. У разі, якщо не дотримано цих вимог, автомобіль з хвойними деревами доставляється на штрафмайданчки, а матеріали з зафіксованими порушеннями спрямовуються в управління лісового господарства чи державну екологічну інспекцію для притягнення порушників до відповідальності.

До прикладу, 18 грудня на дорозі в Тисменицькому районі працівники міліції зупинили рейс автомобіля, який перевозив 300 ялинок, на зрізі стовбура яких були відсутні клеймові знаки встановленого зразка. Як встановлено, дерева були незаконно зрубані у Богородчанському районі.

Протягом вихідних днів міліція задокументувала два факти порушень, пов’язаних з незаконною заготівлею дерев породи ялиця біла. Уночі 19 грудня співробітники підрозділу державної служби боротьби з економічною злочинністю на дорозі в селі Зелена Надвірнянського району затримали автомобіль, завантажений 250 деревцями ялиці білої без документів. Дерева цієї ж породи було виявлено й під час перевірки законності перевезення 950 ялинок на автомобілі, затриманому вночі постом міліції у Косівському районі.

Упродовж неділі мобільні групи працівників міліції у Надвірнянському районі затримали 3 автомобілі, які перевозили понад 800 ялинок з підробленими документами.



Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору