Рівне:

Створення та просування сайтів

В Івано-Франківську відбулась підсумкова прес-конференція міського голови

Івано-Франківська область 28-гру, 2009, 08:439 Lobanovskiy 1 052
В редакції газети „Західний кур’єр” відбулась традиційна щорічна підсумкова прес-конференція міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, під час якої було підведено підсумки роботи міської влади в році, що завершується.
Зокрема, Віктор Анушкевичус зазначив, що попри кризові явища за січень-листопад 2009р. до міського бюджету надійшло власних доходів загального та спеціального фондів в сумі 305,7 млн. грн., що становило 93,7% до уточненого плану за 11 місяців. До загального фонду міського бюджету надійшло 257,4 млн. грн., що склало 98% до уточненого плану та 99,1% у порівнянні з відповідним періодом минулого року. Через скорочення в значних розмірах фонду заробітної плати працівникам державних та банківських установ, вищих навчальних закладів спостерігалося зменшення на 7,8 млн. грн. проти січня-листопада 2008 року надходжень від податку з доходів фізичних осіб, які в загальному фонді міського бюджету складають найбільшу частку (72,8%). За 11 місяців 2009р. планове завдання по даному виду податку виконано на 96% і надійшло 187,5 млн. грн. Суттєво також зменшили відрахування до бюджету податку з доходів фізичних осіб промислові підприємства та будівельні організації в зв’язку із скороченням чисельності працюючих та зменшенням тривалості робочого тижня на підприємствах.
Збір податків та платежів до Зведеного бюджету за 11 місяців 2009р. склав 829,4 млн. грн. та у порівнянні з аналогічним періодом 2008 року зменшився на 30,9 млн. грн.

З метою подолання наслідків кризи, за словами міського голови, було направлено пропозиції обласній держадміністрації щодо активнішого залучення профільних підприємств м. Івано-Франківська до участі в обласних тендерах із закупівлі продукції, яка виготовляється в місті, надіслано інформацію про потенційні можливості промислових підприємств головам обласних центрів України, регіональним торгово-промисловим палатам і торгово-економічним місіям посольств і консульств України за кордоном.
Обсяги експорту товарів за січень–жовтень п.р. склали 91,5 млн. дол. США, імпорту – 69,9 млн. дол. США. У порівнянні з відповідним періодом минулого року обсяги експорту зменшилися майже наполовину, а імпорту – склали 38,9% обсягів минулого року. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами було позитивним і склало 21,6 млн. дол. США. Коефіцієнт покриття експортом імпорту зріс з 0,99 до 1,31.
Говорячи про основні гуманітарні галузі, зокрема освіту та медицину, Віктор Анушкевичус наголосив, попри все є і позитивні тенденції. Адже порівняно з минулим навчальним роком кількість учнів у загальноосвітніх навчальних закладах збільшилась на 113, а класів на 12. Вперше з 1997 року відбулося зростання мережі на 6%. Так, вперше за багато років у місті Івано-Франківську зросла кількість першокласників на 172 учні, тобто на 8,5 %. Цього року до першого вересня для усіх першокласників міста Івано-Франківська, а їх у місті 2050, були закуплені спеціальні парти, які регулюються в залежності від зросту школяра. За ними дітям не тільки зручно сидіти, вони ще й не допускають розвитку такої розповсюдженої хвороби як сколіоз.
Ще одним вагомим показником є те, що з 42 загальноосвітніх навчальних закладів у 32-х на сьогодні функціонують комп’ютерні класи, а у 31-му ЗНЗ встановлено підключення до мережі Інтернет. Цього року усіх учнів 4 класу в Івано-Франківську обов’язково навчають плаванню. Це стало можливим завдяки завершенню ремонту та оновлення шкільних басейнів, які довго не функціонували.
„Медики міста, на мою думку, достойно дали відповідь грипу. Самовіддана праця медиків та відповідне забезпечення дають можливість говорити, що епідемія грипу не була повною несподіванкою” – зазначив міський голова. За його словами успішному подоланню епідемії сприяло і краще матеріально-технічне забезпечення лікувальних закладів. Увага влади до потреб не обмежилась лише роком медицини, яким був оголошений 2008 рік. Хоча тоді вже закладалась база для покращення стану медицини в місті.
За 2009 рік для медичних закладів міста було закуплено діагностичної та лікувальної апаратури і обладнання на суму 1 млн. 46 тис. 800 грн. Поліклініки отримали нові ЕКГ-апарати, аналізатори для лабораторій, стаціонари - реанімаційно-хірургічний монітор, відсмоктувачі хірургічні, діагностичні системи для клінічних лабораторій, стерилізатори, УВЧ апарат. Додатково за кошти, надані у зв’язку з епідемією грипу та ГРВІ, придбано апаратури на суму 198 тис. 635 грн., а саме апарати штучної вентиляції легень, відсмоктувачі хірургічні, аспіратори електричні, бронхофіброскоп, пульсоксиметр.
Хоча і в дещо менших масштабах продовжувались роботи з реконструкції приміщень в лікувально-профілактичних закладах міста. За 2009р. проведена реконструкція приміщень у ЦМКЛ, МДКЛ, МП №2, МП №4, МДСП на суму 245,1 тис.грн. Були реконструйовані зовнішні та внутрішні системи холодного водопостачання та каналізації у корпусах №2 та №3 ЦМКЛ на суму 272,7 тис.грн. Це забезпечує надійність водопостачання лікарні при аварійних ситуаціях і виключає підтоплення підвальних приміщень каналізаційними стоками із міського каналізаційного колектора, яке було протягом багатьох років при проливних дощах. Проведено ремонт системи опалення у МП №3, ремонт системи водопостачання та каналізації у МДКЛ, облаштовано керамічною плиткою коридор у МП №1, ремонт тепломережі у МКЛ №1. Загалом бюджет охорони здоров’я міста за 2009р. склав 90 млн. 407тис.400 грн.
Говорячи про головні події року, що минає міський голова Віктор Анушкевичус, насамперед, відзначив відкриття 1 січня 2009 року меморіального комплексу Степана Бандери та презентацію 15 жовтня 2009 року у приміщенні під пам’ятником Центру патріотичного виховання молоді імені Степана Бандери.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору