Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація проекту «Культурна спадщина Рівненського краю»

Рівненська область 04-січ, 2010, 10:339 Lobanovskiy 1 180
5 січня о 12-00 год в Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбудеться презентація проекту «Культурна спадщина Рівненського краю» авторського проекту «Обличчя Планети Земля»
У програмі презентації: ознайомлення з матеріалами, демонстрація слайдшоу та першого примірника альбому, спілкування з авторами Олександром Харватом та Миколою Бендюком.
Наш мальовничий Рівненський край багатий історією та пам’ятками культури. Більшість з того, що дійшло до нас з минулого, зберігається в музеях, запасниках, храмах, приватних колекціях. Тому багато історичних цінностей недоступні широкому загалу, не всі мають можливість їх побачити, а про існування деяких більшість людей навіть і не здогадується.
Працюючи над альбомом, автори мали на меті зібрати в одному виданні найбільш значимі рухомі пам’ятки культурної спадщини з тим, щоб кожен, гортаючи сторінки альбому, зміг побачити, що ми отримали у спадок, що маємо берегти, чим пишатись і за що несемо відповідальність перед історією, перед нащадками. У наш час, на жаль, багато що зникає, або й просто бездумно нищиться, хоча ті ж безцінні пам’ятки зберігалися віками, пережили буремні віхи історії, цінувалися й шанувалися нашими предками.
Читачі альбому зможуть познайомитись з кращими зразками іконопису, живопису, скульптури, декоративно-ужиткового мистецтва від XIII до XX ст., що вперше на Рівненщині зібрані в одному виданні.

Проект здійснюється за сприяння Рівненського обласного краєзнавчого музею, Управління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації, Управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору