Рівне:

Створення та просування сайтів

ГОЛОВНИЙ ГЕРОЇ — ВУЗЬКОКОЛІЙКА

Актуально 18-гру, 2008, 10:129 prov 1 264
Днями у Рівненському обласному краєзнавчому музеї відбулася презентація фотоальбому Олексія Багорного “Вузькоколійка: 106 кілометрів Полісся”, який щойно вийшов із друку. Фотоальбом всебічно проілюстрував засобами світлин первозданність, неповторність і красу поліського краю, відобразив особливості життя, культури і побуту місцевого населення.
Проте одним із найоригінальніших символів сучасного Полісся залишається й досі найдовша у Європі діюча вузькоколійна залізниця, що пролягла від селища міського типу Зарічне до села Антонівка Володимирецького району.
Має “поїздок” і свою давню історію. Правда, одні вважають роком народження міні-залізниці 1886-й, а інші — 1905-й, а ініціаторами її будівництва і фінансування стали місцеві купці. Саме цей давній об’єкт виявився головним героєм фотовидання Олексія Нагорного.
Автор альбому розповів на презентації, що сприяли його творчій роботі старожили, які ще добре пам’ятають і навіть відтворюють архаїчні звичаї і обряди, що сягають сивої давнини.
До речі, таке видання, як фотоальбом “Вузькоколійка: 106 кілометрів Полісся”, створене на Рівненщині вперше, котре можна вважати своєрідним етнографічним дослідженням. Чим може поправу і сповна гордитися його автор Олексій Нагорнюк.
Микола ЮРЧИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору