Рівне:

Створення та просування сайтів

Віктор Матчук проводить День голови Володимирецькому та Зарічненському районах

Останні новини 14-лип, 2009, 11:049 prov 1 121
Сьогодні, 14 липня, голова рівненської обласної державної адміністрації Віктор Матчук проведе День голови у двох північних районах області – Володимирецькому та Зарічненському.
До участі у виїзному Дні голови долучились керівники усіх районів Рівненщини, міські голови міст обласного значення, керівники ряду структурних підрозділів облдержадміністрації та територіальних органів міністерств і відомств центральних органів виконавчої влади в області. Головною метою Дня голови у Володимирецькому та Зарічненському районах є ознайомлення з туристичним потенціалом територій рівненського Полісся та перспективами розвитку на цих територіях «зеленого» туризму.
Учасники Дня голови проїдуть частину маршруту вузькоколійною залізницею Антонівка-Зарічне та ознайомляться з реалізацією спільного проекту “Розробка інноваційного туристичного продукту “Поліський трамвай” шляхом комплексного використання унікальних ресурсів Володимирецького та Зарічненського районів Рівненської області”, визнаного одним із переможців Всеукраїнського конкурсу проектів та програм місцевого самоврядування - 2008 Вузькоколійка Антонівка-Зарічне заснована ще у 1905 році і на сьогодні є найдовшою в Європі. Діюча вузькоколійка протяжністю 105 км, маршрут якої пролягає через 14 сільських населених пунктів Володимирецького і Зарічненського районів. На маршруті – п’ять станцій та 15 стаціонарних зупинок. Час руху від станції Антонівка Володимирецького району до станції Зарічне – 4 години. Вузькоколійка перетинає річку Стир через єдиний в Україні дерев’яний залізничний міст. Швидкість потяга становить 30-40 км/год., що дозволяє пасажирам оглянути незвичайні місця, яких не торкнулась цивілізація: болотиста непрохідна місцевість, мішані ліси, заболочені луги, і рідше озера. За специфічний звуковий сигнал потяг отримав у народі назву “Кукушка”. Питання збереження вузькоколійки є досить актуальним і одним з першочерговим. За рахунок розробки інфраструктурного забезпечення маршрутом "Поліський трамвай" можна буде усунути питання збитковості даної вузькоколійки та ряд інших існуючих проблем на даній території.
Крім того, учасники Дня голови побувають у гідрологічному заказнику загальнодержавного значення «Острівський», територія якого включає три озера - «Велике», «Середнє» та «Хоромне» з приозерними лісами та болотами. Вода в озерах м’яка, прозора, мало мінералізована. Тому в прибережній смузі майже немає рослинності. Місцями піднімається над водою китицеподібне суцвіття стрілолисту, або частухи – водяного подорожника. Під наметом дерев густі зарості чорниці, де можна вести промисловий збір ягід.
Перлина українського Полісся – озеро Нобель, одне з озер регіонального ландшафтного парку „Прип'ять – Стохід” буде завершальним пунктом сьогоднішнього виїзного Дня голови. Мальовнича місцевість навколо Нобеля має реальні перспективи для активного розвитку на цих територіях «зеленого» туризму, — повідомила прес-служба ОДА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору