Рівне:

Створення та просування сайтів

Різдвяні святкування

Актуально 06-січ, 2010, 14:119 prov 1 117
Прийшли новорічні свята, а разом з ними і традиційні святкові заходи та розваги – дитячі ранки, різноманітні атракціони та новорічні програми. Щоправда, цьогоріч грип став на заваді святкуванню, адже школи закрито на карантин, і організовувати будь–які масові заходи там заборонено. А дитячі садочки проводять новорічні ранки у “масковому” режимі.
Та на загальноміські святкування карантин не вплинув, і, як повідомляє начальник управління культури і туризму Рівненського міськвиконкому Андрій Ткачук, жодного заходу не було відмінено чи перенесено. Вже з 25 грудня біля головної ялинки міста розпочалися спеціальні новорічні програми та дитячі ранки, які продовжуватимуться у Органному залі та у Драматичному театрі. Також розпочалися культурно–масові заходи, присвячені новорічним та різдвяним святам у храмах міста.
Загалом у Рівному заплановано багато новорічно-різдвяних святкувань, які триватимуть до 19 січня. Нині ж біля центральної ялинки проходить новорічна торгівля різноманітними атрибутами свята, для малечі і дітей старшого віку працюють атракціони з Рівненського зоопарку та багато інших. Також всі охочі можуть покататися на електромобілях та на поні. А якщо погода не підведе, то на рівнян чекає ще й катання на санях.
Та на цьому святкування не завершуються, 8 січня розпочнеться фестиваль “Радуйся земле, син Божий народився”, який проходитиме у храмах міста: в Свято-Покровському, Свято-Воскресенському соборах, у Свято-Троїцькій церкві та в церкві Святого Миколая. В цей день о 17 годині на Майдані Незалежності колядуватимуть, а також будуть цікаві конкурси, ігри та різноманітні розваги. 9 січня о 16 годині на майдані Незалежності всі охочі зможуть поспівати разом з учасниками фестивалю “Коляд-коляд-колядниця” та гуртами колядників Рівненського міського Будинку культури. А 10 січня у Свято-Покровському та Свято-Воскресенському соборах виступатимуть учасники шостого фестивалю пісенно-музичного мистецтва “Різдвяні піснеспіви”. Увечері цього ж дня біля центральної ялинки на рівнян чекають різдвяні дарунки від учасників фестивалю. На цьому святкування Різдва у Рівному закінчиться, та вже 13 січня о 17 годині на Майдан Незалежності завітає “Щедрий вечір, добрий вечір”, а 14 січня о 17 годині біля головної ялинки міста розпочнеться новорічно-розважальна програма “Ой, на Василя”.
19 січня у Свято-Покровському соборі відбудеться народно-релігійне свято “Водохреще” за участю творчих колективів міста. А закриє серію новорічно-різдвяних святкувань заключний концерт учасників шостого пісенно-музичного фестивалю мистецтва “Різдвяні піснеспіви”.
Лише 20 січня рівняни попрощаються з головною ялинкою міста, та враження, які зимові святкування залишать по собі, запам’ятаються нам надовго.
Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору