Рівне:

Створення та просування сайтів

Державні аптеки будуть!

Актуально 06-січ, 2010, 14:129 prov 1 370
Переважна більшість громадян Рівненської області повністю підтримує рішення уряду щодо реформування системи охорони здоров’я, в тому числі у фармацевтичному секторі в частині створення мережі державних аптечних закладів, – інформує депутат обласної ради, заслужений працівник фармації України Валерій Стеців.
– Більше того, – коментує пан Стеців, – саме на Рівненщині з кінця 90-х років органи місцевої влади створили міжлікарняні аптеки при центральних районних лікарнях, які виконували функцію забезпечення лікувально-профілактичних закладів та населення даного регіону лікарськими засобами, а реалізація медичних препаратів через ФАПи (фельдшерсько-акушерські пункти – авт.) значно наблизила їх доступність до мешканців сільської місцевості. На даний момент триває процес реорганізації зазначених аптек шляхом переходу у власність територіальних громад міст і районів.
Попередньо в листопаді 2009 року міністр охорони здоров’я Василь Князевич запевнив, що створення державної мережі аптек зовсім не означатиме, що недержавні аптеки будуть закриватися. Міністр пояснив, що в створених державних аптеках будуть чітко регульовані ціни, аби необхідна допомога і ліки були доступними для незахищених верств населення.
Щоправда, депутат обласної ради Валерій Стеців занепокоєний підходом до створення мережі державних аптек із залученням УДППЗ “Укрпошта” без вивчення ситуації в регіонах та врахування ролі ФАПів, сільських амбулаторій, органів місцевого самоврядування. А тому пан Стеців виступив із ініціативою взяти до уваги позитивний досвід Рівненщини та інших регіонів України, в яких функціонують державні та комунальні аптечні заклади, і звернувся з пакетом пропозицій до народних депутатів України та Міністерства охорони здоров’я.
Микола КОЛОМЧУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору