Рівне:

Створення та просування сайтів

Міська влада Хмельницька розширює мережу комунальних аптек

Хмельницька область 28-гру, 2009, 08:429 Lobanovskiy 1 324
В обласному центрі, на вулиці Кам’янецькій, 63, відкрито соціальну аптеку № 1 міської комунальної аптеки "Віола". Символічну стрічку перерізали міський голова Сергій Мельник та його заступник Григорій Давиденко.
Про це повідомляє Хмельницька міська рада.

Міський голова зазначив, що в соціальній аптеці лікарські препарати, в середньому, будуть до 10% менші, ніж в інших аптеках міста. На перспективу, через соціальну аптеку практикуватиметься процедура безкоштовного забезпечення пільгових категорій населення медикаментами. А за наданими рахунками кошти повертатимуться аптеці через затверджену міською радою Програмою піклування.
Начальник управління охорони здоров’я Мирослав Андрейко наголосив, що відкриттям цієї аптеки міська влада має на меті відновити створення державних комунальних аптек в обласному центрі. Це дасть змогу контролювати тарифи, якість послуг, створення надбавок у цінах на лікарські препарати.
Тарифи і послуги будуть затверджуватися як і всім комунальним закладам рішенням виконавчого комітету.
На сьогодні у місті функціонує 3 комунальні аптеки – це аптека "Віола", аптека "Лік-фарм" і міжлікарняна аптека. В аптеках немає роздрібної торгівлі і нема можливості впливати на фармацевтичний ринок у місті. Таким чином неможливо забезпечити пільгові категорії населення медпрепаратами. Враховуючи, що у місті їх проживає більше 120 тисяч, ця аптека потрібна для забезпечення саме малозахищених верств населення.
У новій соціальній аптеці медичні препарати за нижчою ціною можуть придбати всі бажаючі, а пільгові категорії населення матимуть додаткові знижки.
Мирослав Андрейко зазначив, на перспективу практика зі створення мережі комунальних аптек буде продовжуватися. Все залежить від наявності вільних приміщень, де можна було б розмістити аналогічні аптечні заклади.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору