Рівне:

Створення та просування сайтів

Багатодітні та прийомні сім’ї Рівненщини матимуть знижки на ліки

Актуально 15-бер, 2012, 12:069 prov 1 287
10-відсоткові знижки на медпрепарати вітчизняного виробництва отримали багатодітні сім’ї, а також родин, які виховують дітей-сиріт і позбавлених батьківського піклування, повідомляє прес-служба ОДА. Це передбачено в меморандумі, який сьогодні підписали голова облдержадміністрації Василь Берташ і представники фармацевтичного ринку Рівненщини, які керують третиною аптек краю. Вони відгукнулися на пропозицію керівництва області стати учасниками соціального проекту. Таким чином найуразливіші категорії краян користуватимуться додатковими пільгами у 135 аптеках. Очільник області подякував керівникам закладів, які запровадили знижки на медпрепарати. «Я сам із багатодітної родини, а тому знаю, що коли захворіє одна дитина, недуга поширюється й на інших. Відповідно витрати на лікування збільшуються в рази, тож надані знижки будуть допомогою для таких родин», - зазначив Василь Берташ.
Заступник голови облдержадміністрації Світлана Сад також подякувала всім учасникам нового соціального проекту, а також тим, хто надає знижки на ліки ветеранам. Для них пільгові ціни на вітчизняні препарати діють у 140 аптеках Рівненщини вже впродовж півтора року. Ця практика виправдала себе, адже малозабезпечені краяни купують здебільшого дешевші лікарські засоби українських виробників. Втім деякі підписанти меморандуму запевнили Світлану Сад, що за можливістю надаватимуть знижки і на імпортні дороговартісні препарати для багатодітних і прийомних сімей. Тож в області вдається посилити соціальний захист найуразливіших категорій краян.
Довідково: Нині в області проживає 20 750 багатодітних сімей, в яких виховують 79 тисяч дітей. Є також 49 прийомних сімей та 19 дитячих будинків сімейного типу, де виховують 232 сиріт та позбавлених батьківського піклування.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору