Рівне:

Створення та просування сайтів

За десять днів Нового року на Рівненщині на пожежах загинуло п’ятеро громадян

Рівненська область 11-січ, 2010, 16:419 Lobanovskiy 726
В Рівненській області на протязі перших десяти днів 2010 року виникло 35 пожеж. У вогні загинуло п’ятеро громадян.
Про це Провінційці повідомив Дмитро Мельник, Інспектор ЦП ГУ МНС.


Здебільшого пожежі, що призвели до загибелі людей, були результатами порушень елементарних правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення, неправильного поводження з відкритим вогнем, а також при банальній необережності під час паління, нерідко у нетверезому стані.
Саме з причин недотримання елементарних правил пожежної безпеки під час експлуатації пічного опалення сталася пожежа 1 січня в селі Збитин, Дубинського району, внаслідок якої загинув 58-річний господар оселі Анатолій. З цієї ж причини 8 січня трапилося одразу дві трагедії в місті Рівне та селі Великий Стидин, Костопільського району. Де жертвами вогняної стихії стали: 73-річна пенсіонерка Галина та 48-річний Василь. Неминула біда і села Кухотська Воля, Зарічненського району. Цього разу згубна тяга до спиртного та цигарок поставила крапку на життєвому шляху 50-річного Миколи.
Наведені факти пожеж свідчать, що лихо саме по собі не виникає, а є наслідком недбалості та безпечності людей. Проаналізувавши ситуацію з пожежами працівники Головного управління МНС України в Рівненській області закликають громадян неухильно дотримуватися мір протипожежної безпеки, особливо у побуті. Не паліть у ліжку, слідкуйте за станом приладів опалення та дотримуйтеся протипожежних вимог під час їх експлуатації. У жодному випадку не користуйтеся у побуті саморобними електрообігрівачами, пошкодженими розетками та вимикачами. Не залишайте без нагляду увімкнені побутові прилади та не експлуатуйте печі, що мають тріщини.
Пам’ятайте, що ваша особиста безпека та безпека ваших рідних і близьких залежить в першу чергу від вас самих.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору