Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині загинули батько та син

Рівненська область 18-січ, 2010, 10:349 Lobanovskiy 975
Близько 12-ї години 15 січня в одноповерховому житловому будинку в місті Костопіль внаслідок порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електронагрівальних приладів в одній із кімнат загорілися речі домашнього вжитку. І хоча пожежа не встигла набути значних розмірів і швидко була приборкана рятувальниками МНС, проте задимлення, що виникло, призвело до загибелі власника будинку 73-х річного господаря оселі пенсіонера Гаврила та його тимчасово непрацюючого сина Сергія 1968 року народження. В кімнаті, де знаходилися загиблі, фахівці МНС виявили саморобні електронагрівальні прилади.
Зі слів сусідів батько із сином проживали вдвох, власних сімей не мали, рідко перебивалися тимчасовими заробітками, але спиртними напоями часто не зловживали.
Шановні громадяни! у зв’язку з похолоданням, у населених пунктах суттєво збільшується кількість пожеж причиною яких стають обігрівачі, найчастіше саморобні, низької якості та кустарного виробництва, що не мають сертифікату відповідності. Масове одночасне використання електроприладів може призвести до значних електричних перенавантажень, і, відповідно, до масових пошкоджень електричних мереж. Нерідко, коли в будинках вимикають світло, пожежі трапляються через залишені без нагляду запалені свічки, несправність камінів та печей.
У зв’язку з цим рятувальники МНС просять громадян бути особливо обережними, користуючись опалювальними приладами та печами. МНС закликає суворо дотримуватись таких правил безпеки: використовуючи електричні електрообігрівачі, треба перевіряти справність електропроводки, щитків, розеток та штепсельних вилок приладів; уважно вивчіть інструкцію з використання; у жодному разі не можна користуватись саморобними, кустарно виготовленими та пошкодженими електрообігрівачами; уникайте перенавантаження електромережі шляхом одночасного ввімкнення декількох споживачів енергії; не залишайте ввімкненими обігрівачі на ніч, нічого не кладіть на них сушитися; ніколи не дозволяйте дітям гратися та наглядати за ними.

капітан служби цивільного захисту Микола Прокопчук, інспектор центру пропаганди у Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору