Рівне:

Створення та просування сайтів

На Водохреще вода оживає

Актуально 21-січ, 2010, 10:129 prov 1 251
Вода з джерела й справді жива. Вона ніколи, навіть при тріскучих морозах, не замерзає. Якщо ж її набрати у пляшку, може зберігатися до наступного Водохреща. “Та в цій воді, скільки б вона не стояла, осаду немає, – переконує вже літня бабуся, яка з року в рік на Йордан приходить до джерела. – Вода тут справді цілюща. Багато кого вона вилікувала...”
Було якось, у жінки ноги боліли, якраз на Водохреще йшла вона до церкви, та перед цим вирішила навідатись до джерела. Жінка помила ноги в озерці й після цього про біль забула.
“Джерело врятувало і нашого протодиякона, – розповідає отець Валерій. – Він народився у великій сім’ї. Та батьків його переслідувало нещастя. Їхні діти доживали до півторарічного віку. А потім починали хворіти й помирали. Занедужав ще один син. Мати була в розпачі. Доведеній до відчаю жінці порадили сходити з дитиною до джерела в сусідньому селі, і та, взявши дитину на руки, пішла. А після купелі у прохолодній воді хлопчик одужав. З тих пір фактично, він і не хворів. Став протодияконом. Навіть на старість мав чудову пам’ять, дожив до 98 років”.
Охочі й сьогодні можуть скупатися в джерелі – для них обладнали басейн у формі ока (тут вилікувалося чимало людей, що мали проблеми із зором, переконують місцеві мешканці).
Ще однією місциною на Рівненщині, куди поспішають на Водохреще, є село Онишківці, де знаходиться джерело Святої Анни. За переказами, тут з’явився слід стопи святої Анни, матері Пресвятої Богородиці. А згодом із того сліду утворилося джерело. Вода в ньому також цілюща і здатна виліковувати недуги. Свята Анна покровительствує жінкам, що хотіли б народити дитину, кажуть монахині.
Тетяна КУШНІРУК,
Здолбунів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору