Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 21-січ, 2010, 10:189 prov 1 024
Коротко


Телевізор скорочує життя
Ризик смерті від серцево-судинних захворювань залежить від кількості часу, який людина щодня витрачає на перегляд телепередач, стверджують австралійські вчені.
За даними шестирічного дослідження у добровольців, які щодня проводили перед телевізором понад чотири години, ризик смерті з будь-якої з причин перевищував аналогічний показник у тих, хто дивився телевізор менше двох годин, на 46%, при цьому ризик смерті від захворювань серцево-судинної системи збільшувався на 80%.
Одним з найбільш несприятливих для здоров’я чинників при перегляді телевізора є сидяче положення, в якому людина проводить багато часу.

Латвія – найбідніша в ЄС
Латвія лідирувала серед країн Євросоюзу за кількістю населення, що живе на межі бідності. Про це йдеться в офіційному прес-релізі Eurostat. На другому місці опинилася Румунія, а на третьому - Болгарія. Згідно з чинними в ЄС нормами, особами, які живуть на межі бідності, вважається той, хто отримує менш ніж 60 відсотків від середньої заробітної плати по країні. Відповідно у Латвії бідними визнано 26 відсотків населення, в Румунії – 23 відсотки, а в Болгарії – 21 відсоток. У Греції, Іспанії та Литві даний показник досяг 20 відсотків. У середньому по 27 країнах, що входять до ЄС, частка бідних жителів становить 17 відсотків.
Найменше бідних виявилося в Чехії (9 відсотків), а також Нідерландах та Словаччині (по 11 відсотків). У Данії, Угорщині, Австрії, Словенії та Швеції частка незаможного населення становить 12 відсотків.

Дощі паралізували єгипетські курорти
Сильні зливи на Синайському півострові, які не припиняються на півдні Єгипту з минулого тижня, паралізували роботу єгипетських курортів.
За даними рятувальних служб, у багатьох курортних готелях спостерігалися перебої з електропостачанням. Стихія частково зруйнувала дах аеропорту Шарм-ель-Шейха, потоки води затопили злітно-посадочні смуги. В результаті повеней загинуло, щонайменше, 12 осіб, десятки людей вважаються зниклими безвісти.

Найгірший день минув
Понеділок, 18 січня, – найбільш депресивний день у 2010 році. До такого висновку дійшли британські експерти. Важким його зробили поєднання низької температури, боргів, що залишилися після різдвяних свят, і усвідомлення того, що вихідні минули.
У 2008 році найгіршим понеділком року, так званим Blue Monday, було оголошено 21 січня. Тоді психолог Кліфф Арналл, який проводив дослідження, також включив до списку депресивних факторів порушення обіцянок, які люди дали самі собі у новорічну ніч.
Щорічно прогули й низька мотивація співробітників у Blue Monday обходяться роботодавцям у значні суми. У зв’язку з цим фахівці рекомендують керівникам надавати підлеглим моральну підтримку і з розумінням ставитися до їх стану цього дня.
Приємно знати, що українцям, на відміну від британців, депресія 18 січня не загрожувала, адже маємо Водохреще і вроджений оптимізм.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору