Рівне:

Створення та просування сайтів

Жорстоко побиту вівчарку протягом двох тижнів доглядав тернопільський рятувальник

Тернопільська область 25-січ, 2010, 10:349 Lobanovskiy 2 021
У новорічну ніч, під гуркіт феєрверків, у Тернополі пропала собака породи німецька вівчарка. Допомогли повернути її додому рятувальники Головного управління МНС в Тернопільській області. Та потрапила вівчарка до них за доволі дивних обставин.
Жорстоко побиту вівчарку протягом двох тижнів доглядав тернопільський рятувальник


Збентежені мешканці одного із будинків Тернополя 7 січня звернулися за допомогою до рятувальної служби із наріканнями, що у їхньому під’їзді оселилася велика собака і кидається на мешканців. Вбачаючи у тій ситуації загрозу життю і здоров’ю людей, бійці Головного управління МНС в Тернопільській області змушені були відреагувати.
Та коли вони виїхали на місце виклику, то зрозуміли, що їхньої допомоги потребували не стільки мешканці будинку, скільки це беззахисне створіння, якого так боялися люди.
Стара німецька вівчарка лежала на другому поверсі. Сліди від протекторів взуття по її шерсті та нещасні очі бідолахи вводили у сумнів — хто ж все таки потерпіла сторона?
Ніякої агресії до рятувальників тварина не проявляла, спокійно дозволила одягнути на шию петлю, і покірливо, налягаючи на передню і задню лапи, пошкандибала за ними до машини.
Зазвичай у таких випадках собак кудись відвозять і відпускають, проте Лінда (саме на таку кличку одразу відгукувалася собака) нікуди від бійців не пішла, залишилася із ними… на службі.
Після закінчення зміни заступник начальника оперативного відділу оперативно-координаційного центру головного управління МНС України в Тернопільській області, капітан служби цивільного захисту Руслан Небесний відразу повіз собаку до ветеринара — окрім пошкоджених лап та вуха лікар ще висловив підозру на внутрішню кровотечу. Призначив лікування і спеціальну дієту.
Два тижні жила Лінда у Руслана Небесного. Регулярно відвідувала ветклініку, чемно виконувала усі приписи. Проте рятівник не визнавав себе повноправним господарем собаки. Беручи до уваги її вихованість і вміння служити, вирішив, що хтось може її шукати. Тому звернувся до центру пропаганди ГУ МНС в Тернопільській області з тим, щоб повідомити про загублену тварину у місцевій пресі.
21 січня, після появи матеріалу в Інтернеті, власник собаки зателефонував на «101». За годину відбувся ключовий момент — очікувана зустріч.
Схвильований і безмежно вдячний господар вівчарки, депутат Тернопільської обласної ради Олег Любінський, розповів, що Лізі, так насправді звати собаку, уже 12 років. За цей час вона стала членом їхньої родини, разом із нею виростали діти, пов’язано багато приємних спогадів, тому усі дуже важко переживали її зникнення. Каже, що повернення «блудної Лізи» буде справжнім сімейним святом.
Не приховувала своєї радості і собака, розмахуючи хвостом, бігала від одного господаря до іншого.
Разом з собакою рятувальник передав хазяїну пакет ліків, які приписав ветеринар і проконсультував як продовжувати лікування. Згодом зізнався, що прощатися з Лізою було не так вже й легко.

Про це повідомляє ГУМНС України в Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору