Рівне:

Створення та просування сайтів

Житомирська міліція трішки «потурбувала» торговців незаконною відеопродукцією

Житомирська область 27-січ, 2010, 11:339 prov 1 068
Для любителів пасивного відпочинку (а таких, погодьтеся, більшість) традиційним є диван та пульт телевізора чи відеомагнітофона або ж комп’ютер. По-своєму скористатись цією особливістю національного характеру, очевидно, вирішили двоє жителів Житомира. До речі, між собою вони не знайомі, хоча працювали, так би мовити, в одній сфері діяльності – сфері послуг і займалися реалізацією аудіо- та відеопродукції. В одного з них - 30-річного мешканця обласного центру - працівники відділу по боротьбі зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми, УМВС України в Житомирській області вилучили 50 DVD-дисків із записами фільмів порнографічного характеру.

Як розповів начальник відділу БЗПТЛ Михайло Сорока, за «підприємницькою діяльністю» цього чоловіка оперативники спостерігали упродовж 5 місяців. За цей час було задокументовано декілька фактів продажу ним порнографічної продукції, у кожному конкретному випадку вартість диску варіювалась від 50 до 100 грн. Передноворічне затримання стало цілком логічним завершенням незаконної діяльності молодика. Наразі порушено кримінальну справу за ст.301 (Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів) Кримінального кодексу України.

В іншому торгівельному комплексі обласного центру працівники міліції встановили факти розповсюдження відеопродукції, що пропагує культ насильства та жорстокості. Окрім того, під час огляду кіоску було виявлено ще понад 400 DVD-дисків з ознаками контрафактності. Вся вилучена аудіовізуальна продукція направлена на дослідження до Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру УМВС для проведення відповідних експертиз. На даний час вирішується питання про порушення кримінальної справи за ст.203 (Зайняття забороненими видами господарської діяльності) та ст. 176 (Порушення авторського права і суміжних прав) Кримінального кодексу України.

Загалом упродовж декади січня на території області було вилучено понад 1200 одиниць контрафактної аудіо-, відеопродукції, до адміністративної відповідальності за її розповсюдження притягнено 4 осіб.


Алла Ващенко,
ВЗГ УМВС України
в Житомирській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору