Рівне:

Створення та просування сайтів

Подарунок для школи

Суспільство 28-січ, 2010, 09:499 prov 1 022
У Рівненській загальноосвітній школі №3 облаштували сучасний центр громадянської освіти. Тепер тут зможуть працювати як діти, так і педагоги з усієї області. Такий подарунок для навчального закладу зробив колишній учень, а нині народний депутат п’ятого скликання Олег Калашников.
Круглий стіл, який ідеально підходить для обговорень під час уроків чи методичних об’єднань, книжкові шафи, вже заповнені необхідною літературою, м’який куточок для гостей – так нині виглядає оновлений кабінет громадянської освіти. “Цей предмет школярі вивчають вже протягом п’яти років. З основами громадянської освіти діти ознайомлюються в 2-му класі, а завершується курс в 11-му. Форми роботи на таких уроках найрізноманітніші. Так, щоб мати уявлення про діяльність міських органів влади, школярі ходять на екскурсії у міськвиконком. Старшокласники стежать за політичною ситуацією у державі, – коментує Лариса Сотнічук, заступник директора з навчально-виховної роботи. – На сьогодні наша школа є опорним закладом з питань громадянської освіти в Рівненській області. Тому кабінет такого роду для нас став необхідністю. По суті, він був облаштований, однак потребував оновлення. Саме тому й вирішили звернутися до Олега Калашникова, який нам дуже допоміг, придбавши меблі”.
Загальноосвітня школа №3 – одна з найстарших у місті, вона вже відсвяткувала свій сторічний ювілей. Серед учнів, які вийшли з цих стін, чимало таких, що досягли помітного успіху. Випускника 1978 року Олега Калашникова, який днями відвідав заклад, вітали усією школою.
“Востаннє я тут був 30 років тому, коли виступав перед однокласниками-випускниками, – пригадує пан Калашников. – У той час це була гвардійська школа, що давала хорошу підготовку. Тут я провчився до 9 класу, далі вступив у Суворовське військове училище. Повернувшись сюди сьогодні, у ці ж стіни я знову відчуваю той самий дух... Сподіваюся, обладнаний клас сприятиме ще більш плідній праці, і, скажімо, ще через років 30 школа залишатиметься потужним навчальним закладом”.
Тетяна КУШНІРУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору