Рівне:

Створення та просування сайтів

Чужу землю продавала і з грішми зникала

Кримінал 28-січ, 2010, 09:539 prov 1 109
Нещодавно на лаві підсудних опинилася 48-річна уродженка Рівненського району Марія. Упродовж двох років вона вводила в оману довірливих людей, продаючи їм земельні ділянки на території Городоцької сільської ради. Казала потенційним клієнтам, що поряд невдовзі побудується директор мережі супермаркетів або власник меблевого салону, або інший чоловік із не менш “гучним” ім’ям... Насправді ж жодна грудка землі, яку намагалася продати шахрайка, їй не належала.
– Ще в лютому 2009 року у Рівненський районний відділ міліції надійшла заява від жителя селища Квасилів про те, що його знайома Марія під приводом продажу земельної ділянки шахрайським способом заволоділа його грошима в сумі 16 900 доларів США, – розповідає заступник начальника Рівненського РВ УМВС – начальник слідчого відділення Павло Пастушок. – У подальшому, після проведення оперативно-розшукових заходів та слідчих дій, працівники Рівненського райвідділу міліції задокументували 15 епізодів злочинної діяльності вказаної особи. Як з’ясувалося, більшість злочинів вона вчиняла під приводом вирішення питань купівлі земельних ділянок, отримання позики та пільгового державного житла.
Невідомо, скільки б ще тривала ця сумна епопея, якби правоохоронцям не вдалося розшукати Марію. Слід віддати співробітникам Рівненського райвідділу міліції належне – вони зуміли затримати шахрайку попри те, що жінка уже понад три роки не мешкала за фактичним місцем прописки – у селі Городок Рівненського району, постійно змінювала квартири, які винаймала, розлучилася з чоловіком і не підтримувала стосунків із двома дітьми. Тепер жінці доведеться за свої дії та вчинки відповісти перед Законом.
Загальна сума збитків, завданих нею, сягає майже 40 тисяч доларів США та 230 тисяч гривень. На даний час вона перебуває в Рівненському слідчому ізоляторі. Кримінальну справу направлено до суду з обвинувачувальним висновком.
Тепер Марії неодмінно доведеться відповісти за все, що вона встигла накоїти, сподіваючись на безкарність…
Марина НОНКА.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору