Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині відкрили дитячий садок

Рівненська область 03-лют, 2010, 10:579 Lobanovskiy 1 174
2 лютого в селі Сатиїв Дубенського району урочисто відкрили дитячий садок. Він працюватиме в приміщенні місцевої загальноосвітньої школи. Отримувати дошкільну освіту тут зможе 21 дитина.
Гостра потреба у відкритті дошкільного навчального закладу в селі Сатиїв назріла два роки тому. Відтоді батьки та вся територіальна громада почали шукати приміщення. «Передусім завдяки активній позиції та фінансовій підтримці батьків, сприянню сільської ради, місцевих підприємців, політичних партій та усіх небайдужих буквально за півроку вдалося віднайти приміщення для дитсадка та забезпечити заклад усім необхідним», - зазначив під час відкриття заступник голови обласної ради Валентин Крока. Територіальній громаді Сатиєва, трудовому колективу та батьківському комітету дитсадка він вручив Подяки обласної ради. А також від фракції БЮТ в облраді подарував пилосмок.
Крім того, фінансову підтримку Сатиївській громаді здійснив народний депутат від БЮТ Юрій Гнаткевич. Внесок у відкриття дитсадка зробили районний відділ освіти та районні партійні організації.
Також громада села Сатиїв перемогла у конкурсі проектів на отримання мікрогрантів, який оголосив Волинський ресурсний центр для підтримки громадських ініціатив Рівненщини за сприяння Міжнародного фонду «Відродження», як результат - отримала 13,8 тис.грн. на відкриття дитсадка.
За словами завідувачки ДНЗ Сатиївської сільської ради Людмили Омелянюк, дитячий садок на 90 вихованців колись працював при місцевому колгоспі «Зоря». Після розпаду підприємства у важкі 90-і роки минулого століття, дитячий заклад довелося закрити.
На сьогодні в Сатиєві ще більше 20 малюків стоять на черзі в дитсадок. Молоді мами і тати сподіваються, що й їхні діти зможуть навчатися у новому затишному закладі. Вірить у це і сільський голова Олександр Базарін. На його думку, територіальна громада на цьому не зупиниться і обов’язково розгляне питання про його розширення. У знак вдячності, за рішенням виконавчого комітету сільської ради, Олександр Базарін вручив Подяки кожному, хто долучився до відкриття дитсадка.
Зі свого боку народний депутат України Юрій Гнаткевич відмітив, що Україна буде розвиватися, бо діти зуміли об’єднали навколо себе громаду, владу та різні політичні сили.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору