Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівняни вшанували героїв

Актуально 04-лют, 2010, 10:209 prov 887
Декілька десятків рівнян, що 30 січня зібралися на майдані Незалежності, вишикувалися так, щоб вибудувати цифру 300. Цей живий малюнок було чудово видно із висоти пташиного польоту. Таким чином активісти молодіжних громадських організацій згадували про бій під Крутами і про героїв, які там полягли.
29 січня 1918 року на залізничній станції поблизу селища Крути протягом п’яти годин тривав бій між чотиритисячною більшовицькою армією і 300 київськими студентами. Вони боронили підступи до столиці і всі загинули в нерівному поєдинку. Вирішального значення цей бій не мав, однак став символом героїзму української молоді.
“В Україні триває акція “Пам’ятай про Крути”. В її рамках чи не в кожному місті відбуваються певні заходи. В Рівному ми вирішили влаштувати флеш-моб “Акція 300”, – коментує Юрій Ткачук, представник міської молодіжної організації “Фонд молодіжних ініціатив “Крила””. – Перед цим ми роздавали для перехожих листівки й червоно-чорні стрічки, щоб поінформувати їх про річницю бою під Крутами. Натомість мета флеш-мобу, який ми організували, – довести, що й зараз молодь може зібратися разом, аби досягти спільної цілі”.
Тетяна КУШНІРУК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору