Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 04-лют, 2010, 10:249 prov 988
Снігопади паралізували Європу
У Німеччині снігопади, ожеледь і сильний вітер призвели до загибелі трьох осіб, поранення отримали десятки жителів країни. Через негоду на дорогах панує хаос, закрито низку автомагістралей. Скасовано або затримуються численні авіарейси. Великі труднощі зазнає річковий транспорт. За даними метеорологічної служби Німеччини, востаннє сніговий покрив тримався так довго взимку 1978-1979 року.
У сусідній Данії висота заметів досягає півметра, у зв’язку з чим влада вдалася до допомоги військової техніки.
Снігом засипало також і Італію, причому як на півночі, так і на півдні. Зранку в неділю було закрито аеропорт в Болоньї. У Модені понеділок оголошено вихідним для учнів шкіл. У деяких районах італійських Альп стовпчик термометра опустився до рекордно низьких позначок. Рясні снігопади очікуються і у Франції.

Жінки проти “кухні”
Громадські активісти збирають підписи для того, щоб змусити Віктора Януковича відкрито вибачитися за те, що принизив жінку-політика.
Як відомо, коли лідер Партії регіонів говорив про можливість теледебатів з Юлією Тимошенко, він заявив: “Якщо вона жінка — має йти на кухню й там демонструвати свої забаганки”.
Представники жіночих та правозахисних організацій вважають, що таким чином Янукович заперечив один із фундаментальних принципів сучасної політики з погляду прав людини – досягнення ґендерної рівності та ліквідації дискримінації щодо жінок.

$10 млрд. на вакцину
Виступаючи на Всесвітньому економічному форумі у Давосі засновник добродійного фонду Білла і Мелінди Гейтс оголосив, що протягом десяти років виділить $10 млрд. на розробку і доставку вакцин. За словами засновника доброчинного фонду, урядам країн зараз у жодному разі не можна перекидати кошти із сфери охорони здоров’я на боротьбу з глобальними змінами клімату. Здоров’я повинне залишатися пріоритетом.

Квадратні кавуни смачніші?
З лютого цього року Панама розпочне постачати в Європу квадратні кавуни, основна перевага яких – зручність зберігання в холодильнику. Першу партію відправлять до Бельгії, Великобританії, Німеччини і Голландії.
Панама вже давно здійснює постачання квадратних кавунів у США, де вони користуються величезною популярністю, хоча їхня ціна на ринку сягає 11 доларів за кілограм.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору