Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 02-лип, 2009, 10:109 prov 1 036
Американські солдати залишають Ірак

Коротко


Американські військовослужбовці залишають іракські населені пункти. Таким чином, безпеку в країні забезпечуватимуть іракські сили. Проте американці, як і раніше, сприятимуть місцевим військовим аж до моменту остаточного відходу з країни в 2011-му році.
У зв’язку з цим влада Іраку оголосила вівторок Днем незалежності, зробивши його вихідним днем, а в Багдаді організували святкування з нагоди передачі повноважень від американських сил іракським.
Зараз чисельність американських військ в Іраку складає 131 тисячу осіб, і до того моменту, як в січні наступного року в Іраку пройдуть вибори, ця чисельність, як очікується, не опуститься нижче за відмітку 128 тисяч осіб.
“Так, ми вважаємо, що Ірак готовий [до цього], і Ірак вважає, що він готовий”, — сказав посол США в Іраку Крістофер Хілл.
Відповідно до Пакту безпеки, що набув чинності в січні, всі підрозділи виведуть з іракських міст і розмістять на базах за їхніми межами. Втім, деякі американські та іракські політики і військові вважають, що ці плани не повинні розповсюджуватись на американський гарнізон в Мосулі, який є оплотом бойовиків “Аль-Каїди” і низки інших екстремістських формувань.

Білорусь отримає $ 679 млн. від МВФ
МВФ виділив Білорусі черговий транш в 679 млн. доларів. Це стало можливим після того, як фонд збільшив стабілізаційну програму для Білорусі до 3,2 млрд. доларів.
Раніше вона становила 2,5 млрд. доларів, з яких Мінськ вже отримав 1,48 млрд. доларів.
Нагадаємо, 22 червня Нацбанк Білорусі попросив у МВФ мільярд доларів як додаток до раніше наданого фондом кредиту на 2,46 мільярда доларів.
До цього місія МВФ, яка працювала у Мінську з 29 квітня по 13 травня, рекомендувала раді директорів фонду розширити кредитну лінію для Білорусі на 651,4 мільйона спеціальних прав запозичення (близько мільярда доларів).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору