Рівне:

Створення та просування сайтів

Винахідливістю дивують нявкуни

Таке життя 10-кві, 2008, 09:139 prov 1 485
Знайомий корчанин Євген Трофимчук якось завітав до сестри. Добре пам’ятав, що на веранді за собою двері зачинив. А тут повагом заходить Васька (так звуть кота), обнюхав гостя і наблизився до дверей, що ведуть на кухню. Підстрибнув, передніми лапами повис на ручці – очі в прибулого стали „квадратними” від побаченого. Племінниця Оксана розповіла, що винахідливий котяра, аби потрапити в підвал (двері з круглою ручкою відчинити сам не може), користується „чорним ходом”, тобто через люк для засипання картоплі. Міськавичів уже не лякає скрип дверей у нічній тиші: знають, то Васька захворів.. А коли захворів, то займався самолікуванням (шукав трави), аби видужати.
У Марії Мартинюк із села Загорці, що біля Дубна, була киця-захисниця. Досить господині зробити вигляд, що її ображають, як Чорнушка кидалася на кривдника. Літератор Микола Денисюк був свідком такої історії. Односельчанка засумнівалась у здатності тварин захистити господиню і поплатилась за це.
— А будеш красти солому? — кричала жінка, штовхаючи Марію і розмахуючи п’ястуками, імітуючи удари по спині.
— Змилуйся, я більше не буду! – вдаючи біль, плакала господиня.
— Я ж не мала чим козу нагодувати.
Кішка наїжачилась, засвітила зеленими очима, блискавкою метнулась в обличчя кривдниці.
— З таким номером тільки в цирку виступати, — зауважила фельдшер, надаючи допомогу потерпілій.
Міг би розповісти про рівненського школяра Андрія Веремчука, котрий грає з Мурчиком у піжмурки, навчив його „справляти нужду” на туалетну раковину, а мирогощанець Петро Левчук — навчив Смугастика дзвонити у двері після прогулянок на вулиці (дзвінок розмістили на висоту котячого зросту). Та, думаю, цих прикладів досить, аби подивуватись неабиякій винахідливості нявкунів, які вміють не лише ловити мишей і горобців лякати.
Василь ЯНОШІ,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору