За даними моніторингу, що проводить Державна інспекція з контролю за цінами, в Івано-Франківській області ціни на цукор на 10 лютого порівняно з 30 грудня 2009 року зросли в підприємствах торгівлі з 7,00-8,20 грн/кг до 9,70-11,60 грн/кг, на продовольчому ринку з 7,20-8,20 грн/кг до 10,00-11,50 грн./кг. Відтак, ціни на цукор зросли на 12-14%.
Таке подорожчання фахівці пояснюють збільшенням ціни постачальників цукру в Івано-Франківську область. Ними є Козівський та Бучацький цукрові заводи Тернопільської області, де вартість цукру у січні становила 8 грн за кг.
Водночас, за інформацією Держцінінспекції, в області зросли ціни на картоплю – 10%, капусту – 13% та цибулю – 7%. Молокопродукти та хліб подорожчали від 2 до 4%.
http://zaxid.net/newsua/2010/2/12/113807/