Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові затримано домушника-«рекордсмена», який за своє життя «обчистив» понад 200 квартир

Львівська область 18-лют, 2010, 09:209 Lobanovskiy 1 086
У Львові затримано домушника-«рекордсмена», який за своє життя «обчистив» понад 200 квартир
У кишенях – відмички, на руках – шкарпетки. Так ішов «на справу» професійний домушник зі Львова. За своє життя він «обчистив» більше двох сотень квартир. А нещодавно суттєво поповнив свій «послужний список».
У помешканні львів’янки Зоряни злочинець «погостював», коли вона була в інституті. Вочевидь, дуже поспішав, адже розумів, що господиня може повернутись будь-якої миті.
Щойно дівчина переступила поріг дому – збагнула, що у хаті побував хтось сторонній. Невідомий злодій поцупив з квартири золоті та срібні прикраси, прихопив із собою ноутбук.
Лише згодом Зоряна дізналась, що у її квартирі побував не звичайний домушник, а справжній «профі» злочинного світу, особа добре знана у кримінальних колах.
Свою злодійську вправність 40-річний львів’янин вдосконалював усе життя. Тож з легкістю міг впоратись із будь-яким замком, встигав «обчистити» квартиру за лічені хвилини.
Крадій вже не раз потрапляв до поля зору правоохоронців. Мав кілька судимостей. Востаннє він втрапив за ґрати через те, що скоїв понад дві сотні квартирних крадіжок.
Вийшовши на волю, чоловік знову взявся за старе. Щоправда, дещо змінив тактику. Аби, бува, не залишити у квартирі слідів, – одягав на руки… звичайні шкарпетки.
Проникав до помешкання вдень, коли господарів не було вдома. Відкривав двері відмичкою або ж переламував серцевину замка за допомогою спеціального пристрою. Швидко оглядав помешкання та забирав усе цінне, на що натрапив, – золоті прикраси, побутову техніку, гроші.
Майже ніколи не робив у квартирі безладу. Всі речі старанно клав на місце, а двері так само закривав відмичкою. Тож господарі нерідко навіть не помічали, що у квартирі побував злодій.
Начальник Франківського райвідділку міліції Львова Роман Рибіцький розповідає, що впродовж кількох місяців злочинець ходив «на справу», як на роботу – майже щодня. А одного разу навіть зустрівся віч-на-віч зі своєю жертвою.
«Він проник до квартири й почав шукати цінні речі. Раптом додому повернувся 17-річний син потерпілої. Кремезний чолов’яга став залякувати хлопця. А тоді швидко вибіг з хати», - зазначив Роман Рибіцький.
Та попри погрози, постраждалий одразу ж повідомив про злочин у міліцію. Свого непроханого гостя він описав на стільки детально, що правоохоронці без проблем встановили, хто ж саме пограбував хлопця.
Підвело домушника і його ноу-хау. Одягаючи шкарпетки на руки якось він не помітив, що вони вже діряві. Через те - добряче наслідив на місці злочину.
Кілька тижнів оперативники стежили за крадієм. Увесь цей час він переїжджав із місця на місце, постійно змінював помешкання.
Затримали домушника «на гарячому». Він саме збирався «обчистити» чергову квартиру. При собі мав увесь злочинний арсенал – цілий набор відмичок та спеціальний інструмент для зламування серцевини замка.
Вже у райвідділку розповів про свої злодійські подвиги. У міліції кажуть: поки що нарахували тридцять епізодів. Однак, не виключають, що «послужний список» затриманого може поповнитись черговими «рекордами».


Галина Лемішко, ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору