Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині зловили неординарного квартирного крадія

Львівська область 19-лют, 2010, 12:169 Lobanovskiy 1 041
У кишенях - відмички, на руках - шкарпетки. Так ішов "на справу" львівський квартирний злодій. За своє життя він обібрав більше двох сотень помешкань.
Свою вправність чоловік удосконалював ціле життя. Відмикав будь-які замки, встигав "обібрати" оселю за лічені хвилини. Проникав до помешкання вдень, коли господарів не було вдома. Аби не зоставляти слідів, натягав на руки шкарпетки. Забирав усе дороге: прикраси, техніку, гроші. Майже ніколи не залишав безладу. Побутові речі старанно клав на місце, потім зачиняв двері.
Роман Рибицький, керівник Франківського РВ м. Львова:
- Нашу увагу привернув специфічний почерк. Тобто, сам зловмисник проникав до квартири за допомогою підбору ключа, мав специфічні відмички. Квартири, які він обкрадав, він і закривав, тобто, в більшості випадків потерпілі, прийшовши додому, навіть на перший погляд, коли він забирав золото чи гроші, навіть не звертали увагу.
Помешкання студентки Зоряни злодій обікрав, коли дівчина була в інституті. Поспішав, бо розумів, що господиня може повернутись будь-якої миті. Тож прибирати після себе не встиг.
Зоряна, постраждала:
- Коли повернулась додому, зрозуміла, що в нас вибита серцевина, обстановка в квартирі була повністю порушена, речі порозкидувані. Зрозуміло, що ноутбук відсутній, вкрали в мене золото, срібло.
Злодія шукали кілька місяців. Певного разу правоохоронцям поталанило. Крадій лобом у лоб зустрівся з сином хазяйки, що несподівано повернувся додому. І хоча незнайомець утік, хлопець добре його запам'ятав. Підвело спритника й його ноу-хау. Натягаючи шкарпетки на руки, він не помітив, що вони вже діряві. Тому добряче наслідив на місці злочину. За злодієм стежили кілька тижнів.
Роман Рибицький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:
- Поводив себе дуже обережно. Постійно жив на орендованих квартирах, постійно міняв місця проживання. Постійно був дуже обережний у своїх зв’язках.
Квартирного крадія спіймали "на гарячому". Він саме збирався "обібрати" чергове помешкання. При собі мав увесь злочинний арсенал: набір відмичок і спеціальний інструмент для відмикання замка.
Роман Рибицький, керівник Франківського РВ міліції м. Львова:
- Досить неординарний злодій, особистість у злочинному світі доволі відома, тому що в попередній раз, як він притягувався до кримінальної відповідальності, було задокументовано більше 200 квартирних крадіжок, які він скоїв на території Західної України.
Нині в міліції нарахували тридцять пограбувань. Та, можливо, їх на кілька десятків більше.

Галина Лемішко, Андрій Козлов, Юрій Котоус, Львівська область. НТН.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору