Рівне:

Створення та просування сайтів

Виявлено порушення в діяльності міського УКБ

Актуально 18-лют, 2010, 10:209 prov 849
На 5 мільйонів 400 тисяч різнопланових фінансових порушень, допущених колишнім керівництвом, виявили ревізори контрольно-ревізійної служби в міському управлінні капітального будівництва. На вимогу ревізорів, на даний час вже усунуто порушень майже на 3 мільйони гривень.
За словами заступника начальника КРУ в Рівненській області Наталії Шевчук, в бухгалтерському обліку зафіксовано факти безпідставного списання інженерних мереж із енергозбереження будинків, що призвело до заниження обліку активів майже на 2 мільйони 600 тисяч гривень. Не у відповідності із законодавством підприємство передало за виконані роботи майна на 224 тисячі гривень: побутові приміщення, відкритий склад сипучих продуктів тощо. В ході контрольного заходу було виявлено факти завищення вартості виконаних робіт майже на 95 тисяч гривень, порушення у нарахуваннях і виплаті премій – 8 працівникам, які мали дисциплінарні стягнення, було виплачено фінансових заохочень майже на 15 тисяч гривень, в бухгалтерських документах відсутня дооцінка основних засобів - гаражів на 254 тисячі гривень, хоча проводили попередню експертну оцінку. Крім того, управління капітального будівництва уклало договір пайової участі на будівництво житлового будинку в цетрі міста Рівне та профінансувало 736 тисяч гривень на об’єкт незавершеного будівництва, введення в дію якого не передбачено у поточному році. Разом з тим, фінансування 59% капіталовкладень на закінчення цього будинку не визначено.
Зафіксували ревізори і низку порушень у розробці “Ескізного проекту забудови “Міленіум” в межах вулиць Соборної, Чорновола, Драгоманова, 16 липня, вартість якого становить 800 тисяч гривень. Даний ескізний проект виконали без відповідних вихідних даних, зокрема архітектурно-планувального завдання та інше, і не може бути підставою для розроблення наступної стадії проектно-кошторисної документації. Погодилися із висновками ревізорів і залучені інші незалежні архітектурно-будівельні експерти. Вони підтвердили, що виконаний вказаною організацією ескізний проект не відповідає певним вимогам.
Про результати ревізії повідомлено міську раду, а об’єктові контролю – міському управлінню капітального будівництва направлено детальне обґрунтування висновків на заперечення. Матеріали ревізії КРУ направлено в правоохоронні органи. Вони і поставлять крапку в цій справі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору