Рівне:

Створення та просування сайтів

У Львові комунальні служби виростили мегабурульку

Львівська область 22-лют, 2010, 11:489 Lobanovskiy 944
Знову бурульки. Що вища температура, то небезпечніше на вулиці. Подекуди крижані сталактити ростуть як на дріжджах. І падають на голови. У Львові вони травмували двох містян, що звернутися по медичну допомогу. А у столиці наші журналісти віднайшли бурулю-рекордсменку. Її довжина сягає чотирьох метрів.

Олександр Дем’янчук, кореспондент:

- "Свідок" продовжує шукати найнебезпечніші місця у Києві. Відтак, у нашому хіт-параді перше місце посів будинок номер чотири, що на вулиці Берлінській. Тутешні бурульки - найбільші!

Ось вона бурулька-рекордсменка. Точніше, буруляка. Із даху четвертого поверху вона майже доросла до другого. Тож не складно порахувати, що її довжина близько чотирьох метрів. А весь крижаний ансамбль важить певно аж півтора центнера. Страшно уявити, якщо цей витвір гепнеться на покрівлю місцевої бібліотеки.

Мешканці Києва:

- Красиво, а страшно?

- Конечно, страшно.

- А что делать, везде так.

Якщо в дівчат сталактити викликають захоплення, цей чоловік жахається. Вчора одна з таких крижин ледь не поцілила йому в макітру.

Олександр, мешканець м. Києва:

- Страшно. Да, да. Мне вчера на голову чуть не упала, только не здесь, а в другом месте.

- Не скаржилися нікуди?

- Пока еще нет.

Надія Василівна не чекає, доки на неї щось упаде. Уранці пішла до ЖЕКу. Хотіла розповісти про цю аптеку, до якої лячно підходити.

Надія Василівна, мешканка м. Києва:

- Як вам ось ця глиба?

- Очень красиво.

- А говорять, десь ходять збивають.

- Ми в ЖЕК звонили, але там нікого немає.

Жодного жеківця на даху наша знімальна група не зафіксувала. Де точиться бурулькова війна - не відомо. Люди звинувачують місцеву владу в бездіяльності. Кажуть, за кордоном не так. Там вигадують оригінальні способи боротьби.

5 топ-способів боротьби з бурульками:

Перший - найнезвичніший. Губернаторка Санкт-Петербурга Валентина Матвієнко ще на початку лютого запропонувала збивати крижані сталактити лазерами. Чи реалізують її ідею - невідомо. Другий спосіб уважають найцивілізованішим. В Европейських державах давно підігрівають краї дахів і зливних труб. Це запобігає утворенню бурульок. Третій спосіб - руйнування ультразвуком, найдорожчий. За очищення одного метра покрівлі треба викласти кілька сотень євро. Найнебезпечніший, четвертий - збивати лід електричним розрядом. Натягнутим уздовж піддашка кабелем пропускають струм. Кабель вібрує і руйнує бурульки. На п’ятому місці найдешевший спосіб - найняти альпіністів-професіоналів. Вони чистять дах ломами й лопатами. У Києві цей спосіб ще й найпопулярніший. Проте, лише серед підприємств. Містяни ж чекають на комунальників. А ті чекають весни, коли бурульки попадають самі.

Олександр Дем’янчук. Олександр Мироненко. НТН.
http://ntn.ua/uk/news/society/2010/02/19/3198
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору