Рівне:

Створення та просування сайтів

Підприємець із Закарпаття вчинив самосуд із надокучливими злодіями

Закарпатська область 23-лют, 2010, 10:069 Lobanovskiy 1 044
Раніше ми повідомляли про резонансний злочин, скоєний на Виноградівщині. І от тепер стали відомі нові деталі цієї справи.

Нагадаємо, у селищі Вилок Виноградівського району 65-річний підприємець, захищаючи власне майно, застрелив вночі на території власного підприємства із незареєстрованого пістолета «Чеська збройова» двох злодіїв, жителів Королева та Веряці. Третьому вдалося втекти, а проти самого підприємця міліція порушила кримінальну справу за фактом навмисного вбивства двох осіб. Нині він перебуває під арештом.

Тим часом, як повідомляє начальник відділу карного розшуку Виноградівського РВ ГУМВС Ярослав Терек, стали відомі особи інших зловмисників. З’ясувалося, двоє застрелених молодиків -- 30-річний Володимир та 24-річний Василь - мали ще кількох спільників, з якими неодноразово скоювали крадіжки. Усіх учасників цієї злочинної групи міліціонери вже затримали.

Один із них, 27-річний житель Виноградова Микола (той, кому пощастило втекти від кулі), зізнався, що наприкінці січня до нього додому під’їхав мікроавтобусом «Форд» 30-річний Михайло зі села Веряця. Дорогою, в Королеві до них у машину підсіли нині покійні Володимир із Василем, а також 25-річний Богдан, раніше судимий за скоєння хуліганства.

Далі вся компанія поїхала у Вилок, де з території фірми (тої, де в них стріляли) викрала із запасної залізничної колії алюмінієві піддони з вагонів. Крадений алюміній зловмисники завантажили в мікроавтобус і привезли на обійстя 34-річного жителя села Веряця Олега. Останній, як підозрюють правоохоронці, і був організатором цієї злочинної групи.

Заробивши трохи грошей на збуті краденого металу, компанія через кілька днів знову навідалася на ту ж фірму. І цього разу нічна крадіжка була успішною. Окрилені успіхом, троє злодюг: Микола, Василь та Володимир навідалися пізно ввечері 4-го лютого на територію приватного підприємства втретє. У вагоні-рефрижераторі виявили мідні радіатори. Але цього разу нічого вкрасти не встигли, бо нарвалися на кулі пістолета господаря фірми, якого вже “дістали” зухвалі крадії. Двоє зловмисників поплатилися за спробу скоєння крадіжки залізяччя дорогою ціною - власним життям...

Слідство у справі триває. За скоєне понесуть відповідальність як убивця (погодьмося, що скоєне цим чоловіком аж ніяк не тягне на самозахист), так і самі злодії. Усі «геройства» цієї гоп-компанії повинне з’ясувати слідство.

Звісно, можна зрозуміти доведеного до відчаю нахабними крадіями чоловіка. Проте самосуд чинити ніхто не має права, тим паче із незареєстрованої зброї. Для цього є Закон, і лише суд має право виносити вироки злочинцям.



Володимир Павлюх, ВЗГ ГУМВС України в Закарпатській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору