Рівне:

Створення та просування сайтів

3 випадки хабарництва зафіксували на Івано-Франківщині

Івано-Франківська область 26-лют, 2010, 11:449 Lobanovskiy 1 405
Цього тижня працівники підрозділів Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області задокументували низку злочинів, пов’язаних із хабарництвом службових та посадових осіб.

За трьома фактами вже порушено кримінальні справи. Зокрема, в Городенківському районі до кримінальної відповідальності за одержання хабара 300 доларів притягується сільський голова. Керманич сільської громади вимагав валютну винагороду за його дозвіл і сприяння у встановленні на території сільської ради двох рекламних щитів (білборди). Чоловіка було затримано відразу після того, як він отримав жаданий “гонорар”.

Натомість в іншому районі Прикарпаття міліціонери викрили у хабарництві головного лікаря медичного закладу. Цей керівник лікарні настільки переймався якісним добором персоналу, що без сплати хабара сюди було важко влаштуватися навіть сторожем.

Учора ж співробітники міліції спіймали на хабарі завідувача відділенням іншої районної лікарні. Медичному працівникові інкримінують вимагання та одержання хабара розміром 350 доларів США від громадянина, котрий потребував стаціонарного лікування. Щоб сподіватися на це, майбутній пацієнт лікарні мав “віддячити” грошима особисто завідувачу відділенням. Розпочато розслідування кримінальної справи, порушеної за ознаками скоєння злочину, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України.


Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору