Рівне:

Створення та просування сайтів

Костопільські податківці в числі перших

Рівненська область 01-бер, 2010, 10:569 Lobanovskiy 1 094
Реформування економічної і політичної системи України спричиняє корінні зміни у всіх сферах життя. Сьогодні, особливо гострим є питання про сплату податків до бюджетів усіх рівнів. Адже неповне і несвоєчасне наповнення бюджетів не дає можливості державі здійснювати соціальні програми, забезпечувати фінансування медицини, освіти, що негативно впливає на добробут усього населення, особливо пенсіонерів, працівників соціальної сфери і т.д.
Відповідно до узагальнюючого інтегрованого показника оцінки роботи, що запроваджений серед податкових інспекцій, за підсумками 2009 року, Костопільська МДПІ займає перше рейтингове місце серед податкових інспекцій області, на другому місці - Гощанська МДПІ, на третьому – Дубенська ОДПІ.
Головним напрямом в роботі Костопільської МДПІ є фінансове забезпечення державного та місцевих бюджетів, адже добробут держави, міста та району в значній мірі залежить від вчасно та чесно сплачених податків.
За 2009 рік податківцями Костопільщини мобілізовано до державного бюджету 29,1 млн.грн. До місцевого бюджету надійшло 37,3 млн.грн. податків та платежів, які контролюються державною податковою службою.
За цими цифрами надходжень – наполеглива і копітка праця колективу Костопільської МДПІ.
Перед бюджетом всі рівні. А чесна і повна сплата податків має стати нормою для кожного громадянина чи господарника.
В Костопільській МДПІ систематично проводиться робота з платниками податків, які намагаються декларувати податкові зобов’язання на рівні податкового кредиту, мінімізувати податки. Податківці запрошують керівників таких підприємств та спільно шукають шляхи поліпшення фінансово-господарського стану. Особлива увага приділяється виявленню, так званих, “податкових ям” і упередженню незаконного відшкодування ПДВ. Значна увага приділяється діяльності, спрямованій на підвищення іміджу податкової служби, формування високої податкової культури населення та утвердження в суспільстві ідеології добровільної сплати податків. Для доведення законодавства про податки не лише потенційним, але й майбутнім платникам податків, фахівцями податкової інспекції постійно проводяться виступи у засобах масової інформації, семінари, започатковано податковий клас з числа учнів загальноосвітніх шкіл.

Володимир Матвійчук, начальник Костопільської міжрайонної ДПІ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору