Рівне:

Створення та просування сайтів

На Хмельниччині кмітливість шестикласника посприяла затриманню шахраїв

Хмельницька область 03-бер, 2010, 11:589 Lobanovskiy 923
Громадянська свідомість неповнолітнього хлопчика допомогла вийти на слід та затримати шахраїв, які їздили Хмельниччиною та під приводом неіснуючої всеукраїнської реформи грошей обманювали людей похилого віку та забирали у них останні копійки.
Про це Провінційці повідомили у ВЗГ УМВСУ в Хмельницькій області.

Коли у Білогірському районі на поріг старенької бабусі завітали дві молодиці та повідомили звістку про обмін грошей, та і не подумала запитати у них офіційні посвідчення уповноважених для цього осіб. Одразу винесла сховану на чорний день тисячу гривень та віддала у руки пройдисвіткам. А ті проробили із ними певні маніпуляції і вручили бабусі опечатаний конверт з нарізаними всередині офісними папірцями.
Прес-служба обласного управління міліції неодноразово повідомляла про даний вид шахрайського видурювання грошей; зловмисники, як правило, відвідують людей похилого віку та пропонують їм переписати номери купюр відкладених коштів. Після перепису складають гроші у конверт та віддають власникам, наголошуючи, що до наступного їх візиту, коли дані купюри мають обміняти на нові, конверт у ніякому разі не розпечатувати. Але, звісно, ніхто до людей так і не приїжджав, а коли власники все ж вирішували поглянути у ті конверти, знаходили у них замість своїх оприлюднених заощаджень звичайний папір. І незважаючи на часті попередження з боку працівників міліції, раз по раз до чергових частин надходять заяви подолян про шахрайства.
Цього разу потерпілій пощастило — має гарного онука. Хлопчик повертався зі школи та побачив, як з двору вийшли дві невідомі жінки (одна — дуже схожа на особу національності рома), сіли у таксі та від’їхали. А хлопчина візьми — і запиши номер автівки. А ще за декілька хвилин, вислухавши захоплену розповідь бабусі, продемонстрував їй вручений конверт спочатку на світло вікна, а потім і з середини. Вони одразу повідомили про злочин працівникам Білогірського райвідділу міліції, а ті, у свою чергу, — усім постам ДАІ. На під’їзді до Ізяслава підозрюваних із грошима і затримали.
Наразі працівники міліції встановили причетність громадянок до трьох шахрайств за подібними схемами. Якщо остання їх поїздка принесла тисячу гривень, то у Славутському районі, наприклад, пенсіонери позбулися 13 тисяч гривень. Слідство триває, а школяр за сміливу вдачу отримав цінний подарунок від білогірських міліціонерів.

Юлія ГРИНЬ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору