Рівне:

Створення та просування сайтів

Тернопільська облрада обурена Резолюцією Європарламенту щодо ситуації в Україні

Тернопільська область 03-бер, 2010, 14:359 Lobanovskiy 1 016
3 березня 2010 року з ініціативи фракції Всеукраїнського об‘єднання «Свобода» Тернопільська обласна рада ухвалила звернення до Європейського парламенту з приводу прийняття Резолюції від 25 лютого 2010 року щодо ситуації в Україні.
Наводимо текст звернення повністю:
«Тернопільська обласна рада висловлює своє обурення з приводу прийнятої 25 лютого 2010 року Резолюції Європейським парламентом щодо ситуації в Україні, в пункті 20 якої Європарламент «висловлює глибокий жаль» з приводу Указу Президента України Віктора Ющенка про присвоєння Провідникові ОУН Степанові Бандері звання Герой України посмертно; «сподівається», що нове керівництво України «перегляне це рішення» і «дотримуватиметься європейських цінностей».
При цьому представники вищого законодавчого органу Європейського Союзу безпідставно твердять, що очолювана Степаном Бандерою ОУН, мовляв, «співпрацювала з нацистською Німеччиною».
Тернопільська обласна рада звертає увагу на те, що рішення Європарламенту позбавлене історичного підґрунтя і базується на наклепі про так звану «співпрацю» ОУН і нацистської Німеччини, винахідником якого (наклепу) свого часу виступила московська комуністична пропаганда з метою очорнювати в очах світу й власного населення український національно-визвольний рух часів Другої світової війни.
Обвинувачення ОУН та Степана Бандери у співпраці з нацистською Німеччиною є цинічною неправдою. Адже загальновідомо, що після проголошення з ініціативи ОУН та особисто С.Бандери 30 червня 1941 року Акту відновлення державної незалежності України, Гітлер видав наказ негайно знищити український національно-визвольний рух: «Незаперечно встановлено, що рух Бандери готує повстання у Рейхскомісаріаті (Україна), мета якого – створення незалежної України. Всі активісти руху Бандери повинні бути негайно арештовані і після ґрунтовного допиту таємно знищені як грабіжники».
Як наслідок, тисячі українських патріотів були запроторені та знищені у німецьких концтаборах. А особисто Степан Бандера з липня 1941 року по жовтень 1944 року був в’язнем нацистського концтабору Заксенгаузен, два його рідних брати у 1942 році замордовані в Освенцімі.
Разом з тим, зазначаємо, що ще на початку Другої світової війни Провід ОУН на чолі з Степаном Бандерою організував збройну боротьбу проти всіх окупантів України під гаслом «Воля народам! Воля людині!», яке абсолютно відповідає ідеологічним засадам побудови Європейського Союзу як «Європи вільних націй».
Крім того, на Нюрнберзькому процесі звинувачення з ініціативи комуністичного СРСР у співпраці ОУН з нацистами були повністю відкинуті.
Тернопільська обласна рада вважає, що пункт 20 Резолюції Європейського парламенту має ознаки суто політичного замовлення, не має нічого спільного з європейськими цінностями, до яких належить природне і Богом дане право кожного народу боротися за свою свободу і державну незалежність та не відображає реалій історичного процесу, а також є проявом брутальної зневаги до Української Нації та прямим втручанням у внутрішні справи нашої держави.
Тернопільська обласна рада наголошує на недопустимості винесення Європейським парламентом подібних тенденційних рішень, що є неправдивими та ображають почуття мільйонів українців, які за своє прагнення до свободи та самостійності зазнали наруги і репресій. Подібні тенденційні рішення лише знижують сприйняття ідеї євроінтеграції серед її прихильників в Україні.
Тому Тернопільська обласна рада звертається до європарламентарів з вимогою переглянути свою Резолюцію від 25 лютого 2010 року та скасувати пункт 20.
Тернопільська обласна рада наголошує, що сьогодні, як ніколи, Україна потребує політики опертя на власні сили, не оглядаючись ні на Схід, ні на Захід. Такої політики, яку втілював в життя Провідник української нації Степан Бандера».
Прес-служба Всеукраїнського об‘єднання «Свобода»
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору