Рівне:

Створення та просування сайтів

Кабмін винен телевізійникам 15 мільйонів

Україна і світ 04-бер, 2010, 10:059 prov 1 100
Президент Національної телерадіокомпанії України (НТКУ) Василь Ілащук заявив, що Кабмін заборгував їм майже 15 мільйонів гривень за трансляцію XXI Зимових Оолімпійських ігор.
Як повідомив під час прес-конференції Василь Ілащук, трансляцію Олімпіади українське телебачення здійснювало в кредит, оскільки уряд не виділив на це кошти.
“Ми пояснили європейським партнерам, що українці оплатять право трансляції після виборів, і вони, такі наївні, нам повірили”, - заявив глава Першого Національного.
Також голова НТКУ поскаржився на незадовільний фінансовий стан компанії і додав, що значний обсяг робіт з модернізації компанії вона здійснює за власні кошти. Зокрема за $ 300 тис. придбана матриця центральної апаратної, за 30 млн. грн. створено ньюз-рум. Також за власні кошти НТКУ оплатила трансляцію Ліги Чемпіонів, яка обійшлася в 70 тис. євро.
“На сьогодні ми не живемо, а виживаємо”, - підсумував президент НТКУ.
Також Ілащук заявив про необхідність скорочення штатів НТКУ: “Штати на сьогодні роздуті. Наприклад, штат програмної дирекції НТКУ становить 70 осіб, тоді як на комерційних телеканалах ця цифра — 15 чоловік”.
Відзначимо, що крім невдалого виступу вітчизняних спортсменів, українські вболівальники отримали розчарування і від телетрансляцій “Першого національного”, організованих підопічними Ілащука. Так, переважна більшість була в записі (замість прямого ефіру з Ванкувера телеглядачі побачили телевікторини). Крім того, жодної критики не витримував рівень українських телекоментаторів, що провалили Олімпіаду.
Таким чином, мільйони українських вболівальників, що не мають можливості стежити за Іграми по супутниковому або цифровому телебаченню, фактично залишилися без Олімпіади.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору