Рівне:

Створення та просування сайтів

Країні потрібен технічний прем’єр-міністр

Україна і світ 04-бер, 2010, 10:089 prov 1 347
Більше половини українців висловлюються за розширення повноважень Президента. До такого висновку прийшли експерти Інституту Горшеніна, посилаючись на результати проведеного телефонного опитування.
Майже половина українців (47,5%) пов’язує свій добробут та добробут родини з приходом нового Президента. З них більш як чверть (28,7%) відповіли на це питання “точно так”, а 18,8% - “скоріше так”. Не пов’язують своє благополуччя з приходом нового Президента 43,1% опитаних. З них більше як чверть (28,2%) відповіли на це питання “точно ні”, а кожен шостий респондент (14,9%) - “скоріше ні”. Не змогли оцінити свої очікування 9,4%.
Більше половини громадян України (59,1%) вважає, що необхідно розширити повноваження Президента, посиливши тим самим його владу. Лише кожен десятий респондент (10,7%) вважає, що повноваження Президента, навпаки, необхідно урізати, а 8,1% опитаних пропонують взагалі ліквідувати інститут президентства. Не змогли відповісти на це запитання 22,1% респондентів.
Переважна більшість українців (81,7%) вважає, що сьогодні країні потрібен технічний прем’єр-міністр, який проведе непопулярні економічні реформи для поліпшення економічної ситуації в майбутньому. З них упевнені, що країні потрібен точно технічний прем’єр, 68,4%, а відповідь “скоріше технічний прем’єр” дали 13,3% респондентів. Дотримуються точки зору, що країні потрібен прем’єр-політик, який буде орієнтуватися на виборців та проводити популістську політику, спрямовану на отримання голосів на наступних виборах, 5,9% опитаних. З них 3,4% дали відповідь “швидше за все прем’єр-політик”, 2,5% - “точно прем’єр-політик”. Не змогли відповісти на це запитання 12,4% громадян України.
Раніше політолог Віктор Небоженко не виключив, що найбільш ймовірним кандидатом на посаду прем’єр-міністра України може виявитися Віктор Медведчук. “Українські політики досить швидко вчаться. Вони вже зрозуміли, що просто відставка Тимошенко лише принизить їхню позицію, адже вона залишиться у статусі в.о. і вже не буде реально нести політичну відповідальність за те, що відбувається в країні”, - сказав Небоженко.
Інститут Горшеніна провів телефонне опитування з 20 по 22 лютого 2010 року на тему “Українці про нового Президента і прем’єр-міністра”. Всього згідно з випадковою вибіркою було опитано 1000 респондентів у віці від 18 років у всіх обласних центрах України, містах Києві та Севастополі. Квотами були регіон проживання, стать і вік респондентів. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 3,2%.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору