Рівне:

Створення та просування сайтів

Українцям імпонують Медведєв, Путін і Обама

Україна і світ 27-сер, 2009, 10:039 prov 1 312
Українцям імпонують Медведєв, Путін і Обама


Понад 40% жителів України позитивно ставляться до президента Росії Дмитра Медведєва, а більше половини - до прем’єр-міністра Росії Володимира Путіна.
Відповідні дані соціологічного дослідження, проведеного 10-18 серпня Київським Інститутом проблем управління ім.Горшеніна, озвучив директор Інституту Кость Бондаренко, на прес-конференції в Києві, в п’ятницю.
Згідно з даними дослідження, 12,8% мешканців України дали дуже позитивну оцінку Медведєву. 33,7% позитивно оцінюють російського президента. Негативно ставляться до глави Російської Федерації 18,6% респондентів, дуже негативно - 15,4%.
16,3% українців дали дуже позитивну оцінку Путіну, 40,3% - позитивну. Негативне ставлення висловили 15,7% опитаних, дуже негативне - 14,2%.
Близько третини респондентів (27,8%), дали дуже позитивну оцінку президенту США Бараку Обамі. Позитивно до американського президента ставляться 3,9% українців. 15,4% мешканців України негативно ставляться до Обами, 10,2% - дуже негативно.
Бондаренко, також зазначив, що ще в 2006 році Інститут Горшеніна прийняв рішення не оприлюднювати рейтингів українських політиків, щоб не було звинувачень, з боку тих чи інших політичних сил, у заангажованості.
За словами директора Інституту Горшеніна, в опитуванні 10-18 серпня “жоден з українських політиків не зрівнявся ні в балансах, ні в позитиві із західними або східними політиками”.
У рамках всеукраїнського соціологічного дослідження на тему “Україна. Повноліття всього”, згідно всеукраїнської вибірки, з урахуванням основних соціально-демографічних характеристик населення України, було опитано 2000 респондентів у 160 населених пунктах України, що репрезентує доросле населення України, віком від 18 років. Похибка репрезентативності дослідження не перевищує 2,2%.
Як повідомлялося, більше половини українців (54,8%) проти того, щоб дати додаткові повноваження Президенту (незалежно від того, кого оберуть Президентом), на період економічної кризи.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору