Рівне:

Створення та просування сайтів

Рейтинг Путіна впав до чергового історичного мінімуму

Україна і світ 28-лип, 2005, 14:189 prov 1 178
Рейтинг президента Росії Володимира Путіна впав до рекордної позначки: уперше керівнику Кремля висловили довіру менше чверті росіян.
Про це свідчать результати опитування, проведеного російським фондом “Общественное мнение” (ФОМ).
Лише один із чотирьох опитаних назвав прізвище глави держави в розмові з соціологами. Тобто, відповідно до опитування, рейтинг президента досяг нового історичного мінімуму – 25%.
В опитуванні ФОМа брали участь 3000 респондентів із 63 регіонів.
Для порівняння ФОМ наводить дані про рейтинг Володимира Жириновського – йому довіряють 8%, Сергію Шойгу висловлює довіру 6% російських громадян, Геннадію Зюганову – 5%, а Дмитру Рогозіну й Ірині Хакамаді – по 3% респондентів. Таким чином, за результатами дослідження, рейтинг довіри президенту можна порівняти з сукупним рейтингом п’яти політиків.
У червні, за даними Аналітичного центру Юрія Левади, рейтинг російського президента був 38%, тобто на 3% менший від попереднього історичного мінімуму, зафіксованого в лютому 2005 року. Тоді внаслідок монетизації пільг рейтинг Путіна впав до 41%. Навіть перші дослідження 2000 року давали рівень підтримки 45%.
Варто нагадати, що близько року тому Володимир Путін мав рейтинг 76%, але після бесланських подій він знизився до 68% і відтоді поступово йшов на спад.
Експерти вважають це цілком нормальним явищем. Навіть у таких популярних у свій час закордонних політиків, як Рональд Рейган і Білл Клінтон, рейтинг до кінця другого терміну ставав дуже низьким. І водночас починав зростати рейтинг у політиків, які претендували на наступний президентський термін і починали готуватися до виборів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору