Рівне:

Створення та просування сайтів

ДАІ скасовує жовте світло і навіть дозволяє їхати на червоне

Україна і світ 11-бер, 2010, 13:029 prov 817
Сміливий експеримент затіяла Державна автоінспекція Миколаєва: скасувала жовтий сигнал світлофора. Обласне управління ДАІ пішло на цей експеримент саме через збільшення кількості аварій, які пов’язані з проїздом автомобілів на жовте світло.
Щоправда, як повідомляє прес-служба Миколаївського ДАІ, нововведення поки що випробують тільки на головних магістралях міста - проспекті Леніна, вулиці Миру і Жовтневій. На думку інспекторів ДАІ, зміна режиму роботи світлофорів істотно скоротить час простою на перехресті, але вимагатиме від водіїв більшої концентрації уваги та чіткого виконання вимог правил дорожнього руху.
До речі, дорожній рух - це та сфера, де в Україні охоче і часто експериментують. Наприклад, у Львові також проводиться “світлофорний” експеримент. Тут водіям навіть дозволили їздити на червоне світло.
Щоправда, мова йде лише про те, що водій зможе на перехресті, коли ввімкнене червоне світло, повернути праворуч, якщо це не заважає безперешкодному пропуску пішоходів та транспорту з інших напрямків. На думку міської адміністрації Львова, завдяки цьому експерименту скорочується кількість заторів на дорогах.
Влітку минулого року чинний тоді президент України Віктор Ющенко, який уславився своєю нелюбов’ю до ДАІ, погрожував розпустити Державну автомобільну інспекцію.
“Я тричі попереджав міністрів: якщо ДАІ і далі сидітиме під кущами з бузиною, Державтоінспекції в цій країні не буде”, - заявив тоді глава держави.
Зазначимо, що з осені 2008 року в Україні діє змінена система штрафів, а також нові правила руху. Відтоді за свої порушення водії платять у декілька разів більше, аніж робили це раніше.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору