Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 18-бер, 2010, 10:019 prov 937
В рівненському облцентрі “Інваспорт” відбувся кубок області з шахів серед спортсменів-інвалідів з порушеннями опорно-рухового апарату. В даних змаганнях взяли участь 39 учасників із шести команд області: Сарненського, Костопільського, Рокитнівського, Гощанського районів, ФСКІ “Геракл” та Рівного. Переможцями та призерами стали: у чоловіків перше місце — Анатолій Заборовський (Рівне), друге — Петро Буткевич (Рівне), третє — Олександр Цицюра (Сарни). У жінок: перше місце — Наталія Горак (Рівне), друге місце — Валентина Ігошина (Рівне), третє місце — Валентина Курдюкова (Гощанський р-н).
***
Набирає ходу Відкритий обласний турнір з футболу 2010 року “Меморіал Володимира Шморгуна на призи газети “Вільне слово””. У суботу та в неділю на запасному полі стадіону “Авангард” відбулися матчі третього та четвертого турів: “Авангард” — “РОКО-Городок” — 1:2, “ОДЕК” — “Гоща-АМАКО” — 2:1, “Фортуна” — “Случ” — 0:1, “Вотранс-ЛСТМ” — “Ізотоп-РАЕС” — 0:2, “Хімік” — “Славія” — 0:1, “ДЮСШ-Верес” — “Водник” — 0:1, “ДЮСШ-Верес” — “ОДЕК” — 0:3, “Авангард” — “Вотранс-ЛСТМ” — 1:3, “Гоща-АМАКО” — “Случ” — 0:1, “Ізотопр-РАЕС” — “Славія” — 1:1, “Водник” — “Фортуна” — 5:2, “РОКО-Гоодок” — “Хімік” — 2:1.
У групі А лідирують кузнецовський “Ізотоп-РАЕС” та “РОКО-Городок” — по сім очок, а у групі Б березнівський “Случ” — дев’ять пунктів.
***
Команда РДГУ (тренер Кіндрат В.К.) перемогла у чемпіонаті області серед жінок з футзалу. Основу колективу складають гравці команди “Родина”, які навчаються у гуманітарному університеті. Студентки стали кращими серед десяти колективів. На другому місці — “Любаша” і на третьому — “Родина”.
***
Триває Кубок федерацій Рівненського регіону з футболу. Після трьох турів відразу у чотирьох команд однаковий результат. По сім очок у доробку “Хіміка-2”, “Олімпіка”, “Рівеса” та “Факела”.
***
Відновився чемпіона України з футболу у прем’єр-лізі. По-різному зіграли команди, за які виступають вихованці рівненського футболу. Полтавська “Ворскла” поступилася столичному “Динамо” (0:1). Здолбунівчанин Сергій Долганський відстояв всі дев’яносто хвилин, але вберегти свої ворота недоторканими не зміг. З однаковим рахунком 3:3 завершилися матчі “Карпати” — “Арсенал” та “Таврія” — “Іллічівець”. В обох матчах без замін відіграли вихованець кузнецовського футболу Олег Голодюк (“Карпати”) та вихованець сарненського футболу Вадим Мельник (“Іллічівець”). А команди млинівчанина Володимира Гуменюка (не грав) та дубенчанина Олега Шандрука (відіграв увесь матч) перемогли. Відповідно “Дніпро” здолало “Оболонь” — 2:0, а “Чорноморець” переміг “Кривбас” — 3:1.
***
Зусиллями рівнянина Сергія Ліщука “Валенсія” пробилася у чвертьфінал Єврокубка з баскетболу. Це стало після перемоги іспанців над російським “Оніксом” — 91:81. екс-пульсарівець був найрезультативнішим у команді — 18 очок, одне підбирання та два блок-шоти. Наступним суперником “Валенсії” буде грецький “Аріс”.

***
У заключному турі першого етапу Всеукраїнської юнацької баскетбольної ліги серед дівчат 1996 р.н. команда “Рівненщина-96” виступала господарем, приймаючи своїх однолітків з Одеси і Дніпропетровська. Юні підопічні Валерія Жартуна виграли всі свої матчі: з одеською СДЮШОР-2 (63:31 і 40:31), і дніпропетровською СДЮШОР-5 (47:35 і 41:37). Перед фінальним туром команди розташувалися в такому порядку: Полтавська область – 28 очок, “Рівненщина-96” — 26, СДЮШОР-2 – 24, “Переяслав” – 20.

***
Вихованці Рівненської ОДЮСШ Микита Даць та Максим Черпак здобули золоті нагороди в зимовому чемпіонаті України з пляжного волейболу серед юнаків 1995-96 років народження. Не залишивши жодних шансів суперникам, рівненські пляжники були кращими впродовж всього турнірного шляху в Іллічівську (1-й тур), Чернігові (2-й тур) та Києві (фінал). Пара Даць-Черпак також представляє Рівненщину і у старшій віковій групі (1993-94 років народження). Підтримати спортсменів рівняни зможуть під час проведення фіналу Зимового чемпіонату України в даній віковій групі, що відбудеться 26-28 березня 2010 р. в спортзалі Рівненської ОДЮСШ.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору