Рівне:

Створення та просування сайтів

Американці залишаються лідером з експорту

Україна і світ 18-бер, 2010, 10:239 prov 984
За даними за останні чотири роки, США залишаються першим у світі експортером військового устаткування і очолюють п’ятірку найбільших постачальників основних видів звичайних озброєнь. Про це повідомляє Стокгольмський міжнародний інститут дослідження проблем миру (SIPRI), публікуючи чергові дані про постачання зброї.
База даних інституту охоплює період з 1950 року і включає інформацію з відкритих джерел.
Як зазначають експерти шведського інституту, з 2005 по 2009 рік частка США у глобальних експортних постачаннях озброєння становить 30%. За США слідує Росія з 24% і далі - Німеччина, Франція і Велика Британія.
На Азію і Океанію припали 39% трансферів із США. Російський експорт у згадані регіони становив 69%. Далі у списку американських постачань експерти SIPRI називають близькосхідний регіон (36%) і Європу (18%).
В цілому, за підрахунками SIPRI, об’єми міжнародних постачань основних видів звичайних озброєнь в період з 2005 по 2009 роки зросли у порівнянні з попереднім чотирирічним періодом на 22%.
Трансфери бойових літаків становили 27% від обсягів міжнародних постачань зброї в цілому, що, на думку фахівців шведського інституту, викликає певний неспокій з приводу ситуації в таких регіонах, як Близький Схід, Північна Африка, Південна Америка, Південна Азія і Південно-Східна Азія.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору