Рівне:

Створення та просування сайтів

Через антисанітарні умови щороку помирає майже 1,5 млн. дітей у віці до п’яти років

Україна і світ 18-бер, 2010, 10:239 prov 1 248
Більше третини населення Землі - понад 2,6 млрд. осіб - живуть у будинках без туалетів та інших санітарно-технічних споруд. Такі дані наводять в новій доповіді Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) “Прогрес в сфері санітарії та забезпечення питною водою, 2010 рік”.
У документі відзначається, що особливо тяжкий стан — в країнах Південної Азії, де доступу до санітарно-технічних споруд позбавлені 44% населення. При цьому, сім з десяти осіб, які не забезпечені елементарними санітарними вигодами, є сільськими жителями. За даними експертів, в результаті хвороб, пов’язаних зі вживанням нечистої питної води або відсутністю адекватних санітарних умов, щороку помирає майже 1,5 млн. дітей у віці до п’яти років.
Координатор з питань водопостачання, санітарії, гігієни та охорони здоров’я ВООЗ Роберт Бос підкреслив, що лише за п’ять років, які залишаються до 2015 року, необхідно різко нарощувати зусилля і збільшувати інвестиції у сферу санітарії для того, щоб досягти намічених результатів.
У листопаді минулого року ООН оприлюднила доповідь, в якій йдеться, що кожна третя дитяча смерть - від голоду. Неповноцінне харчування - одна з основних причин дитячої смертності у світі. 65 дітей із тисячі помирають, не доживши до п’ятирічного віку. В Україні в дитячому віці помирають 16 дітей із тисячі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору