Рівне:

Створення та просування сайтів

Протягом доби на Львівщині рятувальники МНС з-під криги врятували трьох рибалок

Львівська область 23-бер, 2010, 09:439 Lobanovskiy 1 421
До МНС надійшло повідомлення про те, що на «Яворівському озері» с. Тернавиця Яворівського району, що на Львівщині, на відстані близько 50 м від берега провалився під кригу рибалка, житель с. Сокільники Пустомитівського району. В результаті злагоджених дій пожежно-рятувального підрозділу Яворівського РВ ГУМНС в області, за допомогою човна і рятувальної мотузки рибалку витягнуто на берег та передано працівникам швидкої допомоги;

А о 16:50 надійшло повідомлення, що на озері біля с. Гамаліївка Пустомитівського району потрібно рятувати ще двох рибалок: за 100 м від берега один провалився, а другий стоїть на льоду та не може самостійно покинути водойму через крихкий лід. Під час проведення рятувальної операції, другий рибалка теж провалився. У результаті злагоджених дій пожежно-рятувального підрозділу Частини спеціальної рятувальної техніки м. Львова та мобільної оперативної групи Головного облуправління МНС, за допомогою човна і рятувальних мотузок, рибалок витягнули на берег та передали працівникам швидкої допомоги.

Проте, працівникам МНС того дня довелось не тільки рятувати рибалок, а й попереджати можливі трагедії. З метою попередження загибелі рибалок у м. Золочеві по вул. Шевченка на місцевому озері з 14:40 до 18:30 було організовано чергування особового складу Золочівського районного відділу МНС із засобами рятування на воді. Ще на 34-ох водоймищах побували мобільні оперативні групи районних відділків МНС області, яким доводилось переконувати рибалок негайно покинути кригу. На жаль, місцями роз’яснювальна бесіда переходила у шарпанину, оскільки рибалки відмовлялися покидати водойми.

У зв’язку зі складною гідрометеорологічною обстановкою МНС України закликає громадян утриматися від виходу на кригу! Низка водойм, незважаючи на відлигу, все ще залишається вкритою кригою, яка через стрімке потепління стала ламкою та вкрай небезпечною. Шановні батьки й учителі! Роз’яснюйте дітям ту небезпеку, яку таять у собі вихід на кригу та ігри поблизу водойм.


Павло Василенко, начальник центру пропаганди ГУМНС у Львівській області, фото: Олег Рачинський, ГУМНС у Львівській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору