Рівне:

Створення та просування сайтів

На Тернопільщині ряди хабарників поповнили сільський керманич та працівник експертно-технічного центру науково-дослідного інституту

Тернопільська область 23-бер, 2010, 12:359 Lobanovskiy 1 053
Цього разу ряди хабарників поповнили сільський голова з Теребовлянського району та працівник експертно-технічного центру науково-дослідного інституту у Тернополі. Вимагаючи гроші за вирішення питань, що входили до їх компетенції, народний обранець намагався збагатити власну кишеню на десять тисяч гривень, а експерт – на три тисячі.

Оренда землі чи приміщення – чи не найприбутковіша справа, особливо для сільських голів. Адже малі підприємці, намагаючись організувати бізнес, здебільшого шукають місце чи землю у сільських місцевостях, адже в обласному чи, навіть, районних центрах щось брати в найм дуже дорого. Проте й сільські чиновники – теж не ликом шиті – знають де і як можна підзаробити, нехтуючи законом. До сільського голови з Теребовлянщини звернувся приватний підприємець з пропозицією орендувати земельну ділянку для розміщення обладнання з виготовлення деревного вугілля. Державний службовець швидко зметикував, що справа пахне грошима і став набивати ціну. Насамперед, повідомив, що сесія сільської ради відбудеться лише наприкінці березня, а він би міг посприяти вирішенню питання дещо раніше. Та й чи позитивним буде рішення оренди – теж немалою мірою залежить від нього. За свої послуги попросив кругленьку суму – десять тисяч гривень. Та збагачення ці гроші сільському голові не принесли: під час їх отримання зловмисника затримали оперативники економічної служби обласного управління міліції разом із правоохоронцями Теребовлянського райвідділу внутрішніх справ. Як повідомив начальник УДСБЕЗ УМВС України в Тернопільській області Анатолій Лупійчук, проти державного службовця порушена кримінальна справа. Проводяться оперативно-розшукові заходи щодо встановлення інших фактів хабарництва з боку посадовця. Ще один із затриманих міліціонерами – технічний експерт науково-дослідного інституту. Швидкий і, що головне, позитивний висновок технічного експерта коштує зайві три тисячі гривень. Перед таким фактом постав тернополянин, котрий звернувся до експертно-технічного центру із заявою про проведення експертизи відповідності проектної документації належного йому складського приміщення нормативно-правовим актам. Працівник, що мав виконувати замовлення, одразу попередив заявника, що термін виконання експертизи займе не менше місяця, а щоб пришвидшити процес і написати добрий висновок, необхідно поліпшити матеріальне становище експерта на три тисячі гривень. Проте злочинні наміри обернулися не збагаченням, а кримінальною справою, порушеною проти охочого до чужих грошей експерта. Співробітники управління державної служби боротьби з економічною злочинністю обласної міліції затримали хабарника на гарячому. Співробітники прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.368 (одержання хабара) Кримінального кодексу України.

Відділ зв’язків з громадськістю УМВС України в Тернопільській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору