Рівне:

Створення та просування сайтів

Місто в пробці

Особливий погляд 01-кві, 2010, 09:299 prov 1 138
У центрі Рівного величезні затори. Це зумовлено звуженням проїжджої частини вулиці Соборної біля обласного музично-драматичного театру. Повужчала дорога через будівельно-монтажні роботи у підземному торговому центрі. Для руху тепер відкрито лише по одній смузі в кожному напрямку. Отож місто вже понад тиждень живе у режимі “поспішаю”.
Щоранку, прямуючи на роботу та навчання, рівняни мають змогу насолоджуватися краєвидами центру міста із вікон маршрутних таксі та тролейбусів, що стоять у транспортних заторах. Задоволення, звичайно, сумнівне, але вимушене. Адже ширина проїжджої частини вулиці зменшилася на півтора метра. Якщо для легкових автомобілів проїхати по звуженій дорозі не становить значних проблем, маршрутні таксі смиренно стоять у “черзі на проїзд” і вибиваються з графіка, то тролейбуси ледве розминаються…
У той же час, на тротуарах Рівного пішоходів побільшало. Адже у багатьох не вистачає терпіння і часу чекати, доки маршрутка чи тролейбус вирветься із “дорожньо-транспортного полону”, і вони віддають перевагу прогулянці. Люди, рухаючись в обидва боки, метушаться, наче мурахи. Дивно, як ще на тротуарах затори не утворилися…
Щоб виправити становище, комунальники змінюють місце розташування світлофора. Тепер він стоятиме ближче до паркану. А працівники ДАІ встановили знаки обмеження швидкості — 30 кілометрів за годину. У години пік, щоб не було заторів, працюють регулювальники, які пропускають тролейбуси та маршрутки, а рух приватного та іншого транспорту обмежуть, направляючи авто у центрі іншими вулицями.
Проте не варто розслаблятися, адже така ситуація на центральній дорозі Рівного триватиме до початку травня. Отож треба запасатися терпінням, раніше виходити з дому і насолоджуватися колоритом, який додають до буденного потоку міського життя затори.

Вікторія РИЧКО,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору