Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині посадовці розпоряджалися землею у заказнику на власний розсуд

Івано-Франківська область 08-кві, 2010, 09:219 prov 841
Співробітники управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю УМВС України в Івано-Франківській області в ході проведення перевірки у Косівському районі викрили у зловживанні службовим становищем трьох посадовців, внаслідок незаконних дій яких державі було заподіяно шкоду на суму майже півмільйона гривень.

Як встановлено, протягом липня-листопада 2009 року на території гідрологічного заказника «Ріка Пістинька з прибережною смугою» було проведено рубку лісу та знято грунтовий покрив на земельній ділянці площею понад 1,7 гектара. Відповідно ж до чинного законодавства, на територіях природно-заповідного фонду України, до яких належить й названий заказник, заборонено будь-яку діяльність, пов’язану з розвідувальними та підривними роботами, розробку усіх видів корисних копалин, будь-яке інше порушення грунтового покриву та рубка лісів головного користування. Не зважаючи на ці заборони, службові особи місцевого лісгоспу та керівник товарства з обмеженою відповідальністю усе ж піддалися спокусі отримати додатковий зиск зі своїх повноважень. Відтак чималеньку земельну ділянку, яка охороняється законом, в інтересах інших осіб розчистили та підготували для подальшого використання з метою, що явно не передбачена положенням про заказник.

За матеріалами працівників УДСБЕЗ УМВС в області прокуратура порушила кримінальну справу за ч.2 статті 364 Кримінального кодексу України – “Зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки”.

Зорина Кречко, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору